De prin lume adunate

de-prin-lume

Cum procedăm cu CARTOFII
– cartofi puşi la fiert nu mai dau afară din oală dacă în apă se adaugă o lingură de lapte;
– cartofi fierţi se curăţă mult mai repede dacă imediat după ce sunt scoşi din apa fierbinte, se clătesc repede în apă rece;
– cartofi noi se curăţă foarte uşor dacă-i ţinem înainte în apă rece, amestecată cu o mână de sare grunjoasă, după cca 1/2 oră, îi frecăm cu un şerveţel aspru;
– dacă v-au rămas cartofi prăjiţi de la masă, nu-i aruncaţi, puşi a doua zi într-o ciorbă, îi vor da un gust deosebit;
– cartofii din cămară nu încolţesc dacă se pun lângă ei şi câteva mere;
– după ce curăţăm cartofii de coajă, e bine să-i trecem printr-un jet de apă rece, vor fierbe mai uşor şi nu se vor sfărâma;
– aţi curăţat cartofii şi până să-i fierbeţi s-au înnegrit. Puneţi câteva picături de oţet în apa în care fierb, cartofii devin albi, iar gustul oţetului nu se simte.

loading...

Citește și

Vorba de duh

Cu cât omul gândeşte mai puţin, cu atât vorbeşte mai mult. Montesquieu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.