luni , 5 decembrie 2016 - 12:27

De prin lume adunate

de-prin-lume

Cum procedăm cu CARTOFII
– cartofi puşi la fiert nu mai dau afară din oală dacă în apă se adaugă o lingură de lapte;
– cartofi fierţi se curăţă mult mai repede dacă imediat după ce sunt scoşi din apa fierbinte, se clătesc repede în apă rece;
– cartofi noi se curăţă foarte uşor dacă-i ţinem înainte în apă rece, amestecată cu o mână de sare grunjoasă, după cca 1/2 oră, îi frecăm cu un şerveţel aspru;
– dacă v-au rămas cartofi prăjiţi de la masă, nu-i aruncaţi, puşi a doua zi într-o ciorbă, îi vor da un gust deosebit;
– cartofii din cămară nu încolţesc dacă se pun lângă ei şi câteva mere;
– după ce curăţăm cartofii de coajă, e bine să-i trecem printr-un jet de apă rece, vor fierbe mai uşor şi nu se vor sfărâma;
– aţi curăţat cartofii şi până să-i fierbeţi s-au înnegrit. Puneţi câteva picături de oţet în apa în care fierb, cartofii devin albi, iar gustul oţetului nu se simte.

loading...

Citește și

stiati-ca

Știati că…

• Un om uita, in medie, circa 80% din tot ceea ce a invatat intr-o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.