vineri , 18 august 2017 - 21:20

De prin lume adunate

Pe insula asta cadavrele sunt dezgropate pentru a fi machiate

cadavre

În majoritatea culturilor, celor decedați li se oferă onoarea de a fi lăsați să se odihnească în pace, ceea ce înseamnă că orice intervenție asupra locului de veci al acestora e considerată profanare de morminte.
Pe Insula Sulawesi, din Indonezia, un trib indigen, din regiunea muntoasă Toraja, are un obicei ancestral comlpet diferit. O dată la trei ani, se dezgroapă cadavrele aflate în descompunere ale rudelor pentru a le machia, a le aranja părul și a le schimba hainele putrezite cu unele noi, informează Daily Star.
Pare un scenariu desprins parcă din filmele de groază, dar în realitate este o sărbătoare sacră prin care se celebrează bucuria de a trăi. Membrii acestui trib indonezian mențin trafiția pentru a păstra vie amintirea celor decedați și pentru a întări legătura cu aceștia. În imagini, oamenii sunt surprinși cum îngrijesc cadavrele celor apropiați schimbându-le hainele descompuse cu unele noi și colorate, uneori chiar cu uniforme militare sau ochelari de vedere.

loading...

Citește și

Știați că…

Stiati ca… unele plante produc toxine ce ucid celelalte flori din jurul lor? Floarea-soarelui este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.