duminică , 25 iunie 2017 - 10:13

De prin lume adunate

Pe insula asta cadavrele sunt dezgropate pentru a fi machiate

cadavre

În majoritatea culturilor, celor decedați li se oferă onoarea de a fi lăsați să se odihnească în pace, ceea ce înseamnă că orice intervenție asupra locului de veci al acestora e considerată profanare de morminte.
Pe Insula Sulawesi, din Indonezia, un trib indigen, din regiunea muntoasă Toraja, are un obicei ancestral comlpet diferit. O dată la trei ani, se dezgroapă cadavrele aflate în descompunere ale rudelor pentru a le machia, a le aranja părul și a le schimba hainele putrezite cu unele noi, informează Daily Star.
Pare un scenariu desprins parcă din filmele de groază, dar în realitate este o sărbătoare sacră prin care se celebrează bucuria de a trăi. Membrii acestui trib indonezian mențin trafiția pentru a păstra vie amintirea celor decedați și pentru a întări legătura cu aceștia. În imagini, oamenii sunt surprinși cum îngrijesc cadavrele celor apropiați schimbându-le hainele descompuse cu unele noi și colorate, uneori chiar cu uniforme militare sau ochelari de vedere.

loading...

Citește și

De prin lume adunate | O femeie şi-a ascuns o armă în vagin. Ce pedeapsă i-au dat magistraţii

Ashley Cecilia Castaneda i-a şocat în 2015 pe poliţişti când le-a spus că are ascuns …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.