sâmbătă , 18 noiembrie 2017 - 14:20

De prin lume adunate

Bolovan de 1,36 kg, scos din vezica unui indian

Medicii au scos recent din vezica urinară a lui Mahesh Patel, de 49 de ani, din satul Kharvel, statul Gujarat, vestul Indiei, o piatră uriaşă de 1,36 kg. Două ore a durat operaţia pentru a scăpa bolnavul de bolovanul cu 9 cm înălţime şi 11 cm lungime.

Patel a fost internat la un spital privat din Dharampur după ce s-a plâns de mari dureri la nivelul abdomenului. Cea mai mare piatră din lume scoasă din vezica urinară a unui pacient a cântărit 1,9 kg şi a fost descoperită la o persoană din Brazilia. Cauza cea mai frecventă a formării de pietre în vezica urinară este incapacitatea vezicii urinare de a se goli complet. Pacienţii se plâng de dureri severe la nivelul abdomenului, nevoia de a urina des, iar urina conţine urme de sânge. Medicii le prescriu tratamente pentru dizolvarea pietrelor sau îndepărtarea chirurgicală a acestora.

loading...
Loading...

Citește și

Leacuri băbești

Porumbe Arsurile la stomac se calmeaza cu ceai de porumbe sau de ghimbir. Dupa o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.