DECIZIA care-i afectează pe TOȚI ȘOFERII!

Guvernul modifică din nou Legea RCA, în aşa fel încât să existe un control al preţului poliţelor şi o flexibilitate cât mai mare a societăţilor de asigurare în relaţia cu clienţii.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a fost lansat în dezbatere publică şi urmează să fie adoptat în această lună. Iată noutăţile pe care ar trebui să le cunoască orice şofer!

Una dintre propuneri se referă la posibilitatea de a cumpăra poliţa RCA pe o perioadă cuprinsă între o lună şi 12 luni, multiplu de o lună, în funcţie de preferinţele fiecărui asigurat. În prezent, poliţa poate fi achiziţionată pentru 6 sau 12 luni, aflăm de pe site-ul capital.ro.

Ar putea fi permisă suspendarea contractului RCA, la cererea asiguratului, pe perioada în care este suspendat dreptul de circulaţie al autovehiculului sau acesta este imobilizat, din diferite motive, el neputând circula pe drumurile publice. În cazul producerii unei daune pe perioada suspendării contractului RCA, firma de asigurare este obligată să achite despăgubirile, urmând să recupereze suma de bani de la persoana vinovată de producerea accidentului.

A fost introdusă şi compensarea directă, care presupune ca persoana vătămată să fie despăgubită de propria societate de asigurări, de la care a cumpărat poliţa RCA, aceasta urmând a-şi recupera banii de la asigurătorul persoanei vinovate. Procedura compensării directe se stabileşte prin convenţii multilaterale încheiate între asigurătorii RCA. Convenţiile compensării directe sunt convenite în mod voluntar între asigurat şi asigurator.

Citește mai mult pe: http://www.click.ro/news/social/iata-cele-mai-importante-modificari-ale-legii-rca

loading...
Loading...

Citește și

Vremea se schimbă RADICAL!

Marti (24 aprilie)  Vremea va fi deosebit de caldã, dar va deveni, în general instabilã, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *