marți , 21 noiembrie 2017 - 17:51

Decizia de încetare a mandatului lui Călinoiu, corectă

calinoiu-bt

După mai bine de șase luni de când Instituția Prefectului Județului Gorj i-a încetat mandatul de președinte al Consiliului Județean Gorj lui Ion Călinoiu, instanța de judecată statuează că decizia a fost una corectă. Soluția judecătorilor Tribunalului Gorj nu mai produce efecte, întrucât Călinoiu nu și-a mai dorit funcția după alegerile din iunie, însă trebuie menționat că aceiași judecători l-au repus pe Călinoiu în funcție, după exact o lună de la decizia prefectului, suspendând efectele actului administrativ până la judecarea pe fond a cauzei, adică tocmai ce își dorea fostul președinte, să apuce să-și încheie mandatul.

Tribunalul Gorj a decis, ieri, că încetarea mandatului de președinte al lui Ion Călinoiu, din luna martie a acestui an, a fost o măsură corectă dispusă de prefectul Gheorghe Paraschivu.
Judecătorii au respins cererea lui Călinoiu prin care acesta solicita anularea ordinului nr. 108/17.03.2016, emis de Instituţia Prefectului Judeţului Gorj, la mai bine de o jumătate de an de când fostul președinte a introdus acțiunea și după patru luni de când acesta și-a încheiat mandatul de drept. Soluția instanței nu mai produce efecte, folosind doar la jurisprudență, și poate genera cel mult dezbateri publice, având în vedere că aceiași magistrați l-au repus pe Călinoiu în funcție, la o lună după ce își pierduse scaunul de președinte, după ce au suspendat efectele actului administrativ emis de prefect.

A.G.
loading...
Loading...

Citește și

Deputatul Vîlceanu: Măsurile economice luate de Guvernul PSD-ALDE au dus România cu un picior în groapă

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, a prezentat, la finele săptămânii trecute, concluziile unui raport al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.