Decizia prim-procurorului Enache, în dosarul de evaziune al lui Condescu, contestată de ANAF și Finanțele Publice Gorj

condescu1

Tribunalul Gorj va decide, peste o săptămână, în privința contestației formulată de ANAF și Finanțele Publice Gorj, împotriva deciziei prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu de confirmare a soluției de clasare a dosarului în care Marin Condescu a fost cercetat pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Judecătorii decid dacă dosarul lui Condescu se întoarce la Parchet

Marin Condescu, preşedintele onorific al Federaţiei Naţionale Mine Energie, a fost absolvit de orice vină privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, în dosarul deschis pe numele său în vara lui 2014, însă nu a scăpat total de emoții. Decizia dată în noiembrie, anul trecut, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, a fost contestată la șeful instituției de către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Finanțelor Publice Gorj și ANAF. Prim-procurorul Ileana Enache nu a schimbat decizia adoptată de subalternii săi, iar cele două instituții financiare au atacat soluția la Tribunalul Gorj. Judecătorii au analizat cererea, la finele săptămânii trecute, și vor lua o hotărâre, în acest caz, pe 10 octombrie.

Absolvit de evaziune, cercetat pentru abuz în serviciu

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a decis, în noiembrie 2015, clasarea cauzei având ca obiect infracţiunea de evaziune fiscală, în care Marin Condescu a fost cercetat, întrucât ”fapta nu există”. Procurorii au stabilit că, din cercetările efectuate, nu a rezultat faptul că în calitatea de preşedinte al Asociaţiei Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Tg-Jiu, Condescu s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin neînregistrarea în totalitate a veniturilor sau prin înregistrarea de cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale.
Ancheta în acest caz a demarat, în iulie 2014, după ce Complexul Energetic Oltenia a sesizat Parchetul cu privire la comiterea mai multor nereguli şi abuzuri de către Marin Condescu în perioada 2011-2013, iar pentru susţinerea celor reclamate a fost ataşat un raport de audit extern întocmit la clubul sportiv.
Procurorii au stabilit că reevaluarea Hotelului Mina, înregistrarea eronată a investiţiilor la Stadionul „Tudor Vladimirescu” şi unele diferenţe valorice între balanţe şi bilanţuri sunt abateri de natură fiscală, deci nu există indicii privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.
Din acest dosar au fost disjunse alte două cauze în care se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracțiunii de abuz în serviciu de către Condescu.
loading...
Loading...

Citește și

Fostul inspector șef al IPJ, Caragea, către ex-procurorul Sichitiu: „Bețivanule, iar mâncași via cu arac cu tot”

Scandal cu jigniri, pe facebook, între fostul șef al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Gorj, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.