DECIZIE de ultima oră care AFECTEAZĂ toată ţara

România e obişnuită ca la fiecare rânduri de alegeri să iasă scandaluri de orice fel. Aşa s-a întâmplat în ultimii 26 de ani, nici la parlamentarele de la finalul acestui an nu va fi altfel. Chiar legea alegerilor parlamentare este contestată la CCR. Cei de la Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) au amendat această lege la Curtea Constituţională.

„Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor şi candidaţii independenţi pe care îi susţine la alegerile parlamentare în 8 judeţe ale ţării, atât la Camera Deputaţilor cât şi la Senat protestează vehement împotriva legii care reglementează alegerile parlamentare, care este nedreaptă, nedemocratică, neconstituţională.

Legea privind alegerile parlamentare încalcă mai multe articole constituţionale. Astfel, prin numărul de semnături solicitate, se îngrădeşte dreptul fundamental de a fi ales atât pentru partide cât şi pentru candidaţii independenţi. Legea impune un prag electoral de 5%, care nu mai există în nicio democraţie europeană consolidată şi care împietează însuşi scopul pentru care există partidele politice. Totodată, parlamentarii s-au poziţionat deasupra suveranităţii naţionale prin nerespectarea rezultatului referendumului din 2009.

Facem un apel către toţi ceilalţi actori ai vieţii publice din România: jurnalişti, membrii ai asociaţiilor de apărare a drepturilor omului, politicieni care nu şi-au pierdut coloana vertebrală, mediu economic, sindicate sau cetăţeni să ni se alăture în acest demers”, se anunţă într-un comunicat de presă.

http://www.stiripesurse.ro/se-amana-alegerile-parlamentare-ccr-a-fost-sesizata-sa-se-pronun-e_1155835.html

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *