DECIZIE în DIRECTORATUL companiei

Acționarii retailerului de mobilă și decorațiuni IKEA România au transformat compania din România din societate cu răspundere limitată (IKEA România SRL) în societate pe acțiuni (IKEA România SA), care va fi administrată în sistem dualist: Consiliu de Supraveghere și Directorat.

Primii membri ai Consiliului de Supraveghere, numiți pentru un mandat de 2 ani, sunt Lammechien Boer (cetățean olandez, președinte Ikea Italia) în calitate de președinte, Henrik Viktor Schnell (cetățean suedez, membru al Consiliului Ikea Norvegia) în calitate de vicepreședinte, Emmanuel Jean Mauriee Charpentier (cetățean francez, membru al Consiliului de Supraveghere și la Ikea Bratislava) în calitate de membru și Antonius Johannes Maria Reijmers (cetățean olandez, reprezentant legal al Ikea Spania) în calitate de membru.

Consiliul de Supraveghere va controla permanent conducerea societății, va numi și va revoca membrii directoratului, va verifica conformitatea operațiunilor de conducere a societății cu legea, actul constitutiv și cu hotărârile adunării generale și va raporta cel puțin o dată pe an adunării generale a acționarilor cu privire la activitatea de supraveghere desfășurată.

Membrii directoratului IKEA România, numiți pentru un mandat de 4 ani, sunt: Vladislav Lalic (Manager Expansion la Ikea Serbia), Peter Magnus (Product Specialist al Ikea) și Stefan Vanoverbeke (Retail Manager pentru IKEA South East Europe). Aceștia sunt astfel reconfirmați, după ce au fost numiți în directorat în primăvara acestui an prin hotărâre a Adunării Generale a IKEA SRL.

Grupul suedez IKEA deține firma din România prin două societăți înregistrate în Olanda: Ingka Pro Holding și Ingka Holding Europe.

IKEA are în prezent un singur magazin în România, în București, care a înregistrat în anul de catalog 2015 cea mai mare creștere a vânzărilor de la deschiderea din 2007, de 12,37%, la 427,47 milioane lei (fără TVA). Compania vede însă un potențial pentru deschiderea a nouă magazine în România în următorii ani.

profit.ro

loading...
Loading...

Citește și

Prins BEAT la volan!

  La data de 25 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *