Decizie ȘOC în dosarul Rămescu-Bucurescu! Nimeni nu se aștepta la soluția asta

bucurescu-si-ramescu

Curtea de Apel Craiova a dat, ieri, verdictul definitiv, în apelul declarat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu împotriva sentinței prin care omul de afaceri Mihai Rămescu, soția sa și primarul Sorin Bucurescu au fost achitați în dosarul de corupție prin care fosta SNLO ar fi fost prejudiciată cu 680.000 de lei, iar o fostă funcționară a Primăriei Slivilești a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare.

Procesul se va relua la Judecătoria Tg-Jiu

Judecătorii Curții de Apel Craiova au decis, ieri, definitiv, să admită apelul procurorilor, să desființeze în totalitate soluția Judecătoriei Tg-Jiu, din octombrie, anul trecut, prin care soții Maria și Mihai Rămescu și primarul Sorin Bucurescu au fost achitați și să trimită dosarul spre rejudecare. Astfel, procesul va fi reluat de magistrații de la Judecătoria Tg-Jiu, care vor urma indicațiile stabilite de magistrații de la instanța superioară.
Judecătoria Târgu Jiu a dovedit clemență în această cauză și a soluționat cauza cu achitarea primarului din Slivileşti, Sorin Bucurescu, acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual, în legătură cu modul în care familia omului de afaceri Mihai Rămescu a beneficiat din punct de vedere financiar după ce a fost expropriată de către fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia. Tranzacţia imobiliară ar fi produs un prejudiciu estimat de anchetatori la peste 680.000 de lei. De aceeași soluție s-au bucurat și soţii Maria şi Mihai Râmescu, judecați pentru comiterea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și participație improprie la fals intelectual, cei care au deţinut unele construcţii pe un teren peste care SNLO urma să extindă frontul de lucru al carierei Roșiuța. Judecătoria a decis condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare a Alexandrei Loghin, funcționară în cadrul Biroului Urbanism al Primăriei Slivileşti, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și fals intelectual.

Din ancheta procurorilor…

…a reieșit că ”inculpatul Bucurescu Sorin, în calitate de primar, şi inculpata Loghin Alexandra, referent la Serviciul de urbanism din cadrul Primăriei Slivileşti, şi-au încălcat, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu, prejudiciind o persoană juridică, unitate cu capital majoritar de stat, cu suma de 680.753 de lei, obţinând pentru altul un avantaj patrimonial. S-a mai stabilit că inculpaţii Râmescu Mihai şi Râmescu Maria i-au instigat pe funcţionarii primăriei să-şi încalce, cu ştiinţă, atribuţiile de serviciu în sensul de a nu lua măsurile legale cu privire la un imobil edificat în mod ilegal, cu consecinţa obţinerii în mod necuvenit a unui avantaj patrimonial“.

loading…loading...
Loading...

Citește și

Dorel a îndoit conducta de gaze de la Albeni! Școala, la un pas să sară în aer

Lucrările executate la terenul sintetic din Albeni, investiție realizată în curtea școlii din localitate, au …

2 comentarii

  1. Judecători corupti

    Justiția de la Tg Jiu este coruptă. Judecătorii aranjează pe bani de deciziile judecătorești. Justiția din Gorj o rușine . Se știu judecătorii care judeca pe interes. Așteptam cât de curând ca politia împreună cu Sri să prindă filiera judecătorilor corupți de la Gorj. Judecătorilor corupți le urez ,,să vă stea in gât banii si avantajele pe care le luați ,, ordinarilor….de asta sunteți pusi judecători sa încălcați legea

  2. La Famiglia asa se spune la Judecatoria Tg Jiu unde coruptia troneaza la loc de cinste , iar avocatii sunt rude cu judecatorii si invers !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *