Dedeman, probleme mari!

Consiliul Concurenței a sancționat cu amenzi în sumă totală de 28,12 milioane de lei (6,32 milioane de euro) un număr de 41 de companii active pe piața distributiei de uși și pe piața distribuției centralelor termice și boilerelor pentru încheierea unei înțelegeri anticoncurențiale, a anunțat, sâmbătă, instituția la un seminar organizat la Sinaia.

Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigațiilor având ca obiect înțelegerile prin care au fost fixate prețurile pentru produsele Porta KMI România (uși) și Ariston Thermo Romania (centrale termice).

Consiliul Concurenței a constatat că între fiecare dintre cele două companii și distribuitorii ei s-au încheiat contracte prin care stabileau prețurile de revânzare sau cotele de adaos comercial.

În acest fel, spune instituția, a fost restrânsă capacitatea distribuitorilor de a-și stabili singuri prețul de revânzare și s-a eliminat concurența prin preț dintre aceștia.

Astfel, Porta KMI România SRL și 24 distribuitori ai acesteia au fost sancționați cu o amendă totală de 15,06 milioane de lei.

Un număr de 11 companii au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Sursa Profit.ro

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *