Demisia în alb, dacă onoare nu aveți

claudiu_mateiAzi noapte a mai început o campanie electorală. Încă una din multele trecute peste Gorjul ăsta rămas izolat în Oltenia, rămas încremenit în timp din punct de vedere al perspectivelor economice și al alternativelor la CEO. Au început din nou calculele pentru cei direct interesați și, poate, speranțele pentru cei care mai pot spera că noua generație de parlamentari nu va abandona Gorjul și interesele gorjenilor imediat după ce se vor vedea cu mandatul în buzunar.

Ce pierde și ce poate câștiga acest județ, după alegerile din 11 decembrie?

Pierde sigur o parte din parlamentarii demult pierduți și asta e bine. Vă mai amintiți de Cupă, deputatul care n-a mai trecut prin județ nici măcar în drum spre casă? Vă spune ceva numele Răzvan Rotaru, deputatul dispărut din momentul în care a depus jurământul și ivit de după fotoliile din Parlament doar când anunța că a schimbat, din nou, partidul?

Ați auzit de Weber și Iriza? Sunt încă deputați. I-ați ales dumneavoastră și mai vor o dată.

De data asta, există doi-trei tineri cu șanse mari să ajungă în Parlament și care, cel puțin până acum, au arătat că politica nu i-a pervertit. Eu sper ca schimbarea în rău să nu se producă nici atunci când vor ajunge la putere. Trebuie testați. Trebuie creditați mai întâi. Am mai mare încredere într-unul care nu a dat semne că e predispus la șmenuri decât în cel care a comis-o dar caută explicații și se disculpă.

Veți auzi, din nou, tot felul de promisiuni și vă vor promite exact ce vreți dumneavostră să auziți. Se vor folosi de sentimentele dumneavoastră și de problemele cu care vă confruntați ca să vă mintă că vă aduc copiii acasă din străinătate, că vor crea un milion de locuri de muncă pentru ei, sau că vă vor mări pensiile și salariile. Vor face, din nou o termocentrală la Sărdănești, un drum expres care să treacă pe lângă Tg-Jiu, sau o fabrică de umplut clătite cu magiun la Buduhala și una de împachetat palavre la Pociovaliștea. Gogoși din astea v-au vândut și în urmă cu patru ani, cu opt sau cu șaisprezece ani…

Cereți-le demisia în alb, ca o garanție, chiar și iluzorie, că se vor ține de promisiuni. Deși, o hârtie nu ține loc de onoare.

loading...
Loading...

Citește și

Am fost atacat…

…energetic, cred, altfel nu-mi explic unele lucruri care s-au întâmplat într-o singură zi. Să vă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *