Demisia, năpârcilor!

ionut-catrinaIndiferent de numele tău ori de funcția pe care ocupi, dacă situația ori normalitatea o impune, îți dai demisia, bă! Da, ai auzit bine, îți înaintezi demisia chiar dacă conștiința ta de român este nesimțită și te doare-n fund de ce spun proștii din jurul tău.

M-au apucat dracii acum – pentru a mia oară – când mă uit la echipa de conducere a Federației Române de Fotbal, despre care am aflat că-și va împărți o importantă sumă de bani pentru… calificarea mincinoasă la evenimentul fotbalistic al verii, iar unul dintre principalii responsabili ai dezastrului de la Euro, președintele Burleanu, va lua undeva la 92.000 de euro. Mișto, nu? I-am bătut pe toți de s-au căcat pe noi, iar pentru această rușine unii mai sunt și premiați. Băăă, demisia de la cap la coadă! Exact asta trebuie să faceți, nu să luați banii ca și cum ați fi trudit pentru ei. Rușine!

Cazul FRF nu este singular. Trăim într-o țară unde incompetența, insuccesul ori alt rateu este premiat, în vreme ce valoarea ori a fost ucisă, ori este ignorată când se pune problema unor bonificații.

La noi se surpă kilometri întregi de autostrăzi la scurt timp după inaugurarea… electorală, iar apoi se caută vinovați de serviciu peste tot, în vreme ce adevărații limbrici continuă să mișune în spațiul public. La noi mor oameni cu zile în spitale, infectați sau nu, dar niciodată nenorociții nu sunt trași la răspundere. La noi există eșecuri pe bandă rulantă în toate domeniile, dar niciodată adevărații responsabili nu vor pica.

Ne mirăm de una sau de alta, dar ni se pare firesc să alegem în funcții publice persoane certate cu legea, persoane deja condamnate, în curs de condamnare sau cercetate penal. Da, aproape că „must have” să fi avut deja probleme cu legea pentru a reuși în România. Clasa politică, aproape fără excepții, e compromisă, dar nu auzi de nicio demisie neforțată. Primari, prefecți, consilieri locali/județeni, miniștri, secretari de stat și mulți alții calcă pe bec, dar rar vedem/auzim de o decență civică: demisia. Ni se pare firesc să mergem înainte cu oameni lipsiți de moralitate ori coloană vertebrală; ni se pare ok să fim conduși de niște lepre compromise, care jignesc normalitatea prin simplul fapt că încă sunt acolo.

„Demisie” e un cuvânt ce lipsește din vocabularul celor ce conduc orice sector – cât ar fi el de mic – în țara asta. Totul se reformează din birouri, pe la mesele din spatele ușilor închise, dar niciodată nu se va lua taurul de coarne, iar responsabilii să plece acasă goniți în șuturi. Că tot numești politician, șef de federație, ministru ori deputat, ți se pare absolut nefiresc să-ți dai demisia când ceva nasol are loc în sectorul tău. Ai fost prins sodomizând legea? Nu e problemă! Ai furat milioane de euro și ai spatele asigurat de urechelnițe? Nu e problemă! Ai plagiat și în baza acestui lucru ocupi funcții/demnități publice? E ok, stai relaxat! Mor oameni căci tu abuzezi de funcția pe care o ai? Dă-i dracu’, mor ființe zilnic! Iar când totuși te saltă DNA ori alte entități de profil, urli cât te țin bojocii că e făcătură, că e joc politic, că te sapă dușmanii etc. Tu nu ai făcut nimic, nu-ți pute gura a rahat de la o poștă, corect?

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

2 comentarii

  1. Vorbesti de demisii?Ne-am capatat obiceiul sa ne autoconditionam in a privi acest lucru ca pe un” nimic”.Nu ma pricep la fotbal dar vorbind de fotbal si in general de noi asaa.. observ ca in ultimii ani la noi ,succesul este un esec pe dos.O adevarata industrie ,in fotbal se invart sume imense de bani si numai faptul ca esti acolo sau pe acolo, poti castiga bani multi,recompense imediate dar calitatea oamenilor ,managerilor, in speta din LPF,competentele profesionale, felul in care isi promoveaza oamenii de langa ei sant facute …parca anume sa te opresti la multi pasi de succes.Zi frumoasa tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *