DEMISII la CEO!

ceo

Trei administratori privați, numiți săptămâna trecută în structurile de conducere ale unor companii de stat, s-au retras în aceeași zi, ceea ce ridică un semn de întrebare cu privire la nivelul de angajament din partea sectorului privat, a declarat, miercuri, ministrul Energiei, Victor Grigorescu.
Ministrul, citat de Agerpres, a declarat: „Am avut o surpriză: trei retrageri în aceeași zi, ceea ce spune ceva despre nivelul de angajament. Când cineva se retrage după o săptămână, se ridică un semn de întrebare. Pentru a realiza acest proces, trebuie și ca sectorul privat să-și asume un angajament. Sper ca din asta să învățăm împreună, pentru că este nevoie de mediul privat să sprijine acest proces, care nu este deloc simplu”, a spus ministrul, la un forum pe teme economice.

Nu au apucat să lucreze

Așa cum am anunțat în ediția trecută a Gorj Domino, cei care s-au retras sunt Simona Fătu, fost vicepreședinte Volksbank, și Constantin Jujan, fost director general al Companiei Naționale a Huilei, care au fost numiți membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia. Totodată, Mugur Popescu, director BCR Pensii, s-a retras după ce a fost numit membru în Consiliul de Administrație al Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE). Cei trei s-au retras în aceeași zi, respectiv marți, 20 septembrie.
Nu știe motivele

Întrebat dacă știe motivele pentru care cei trei s-au retras, Grigorescu a răspuns că va face o analiză în acest sens. „Însă, dincolo de analiza în sine, este o chestiune mai largă, de principiu. Dacă pe listă sunt oameni care nu vor să vină cu adevărat, atunci am o problemă”, a adăugat Grigorescu. Potrivit acestuia, de pe listele existente, vor fi numiți noi administratori în locul celor care s-au retras. „Mi-aș dori ca parteneriatul cu mediul de afaceri să fie unul solid, să putem să atragem în companiile de stat expertiză din mediul privat, care să ne ajute să progresăm”, a subliniat Grigorescu.

Vin alții

Pe data de 13 septembrie, Ministerul Energiei anunța că a încheiat procedurile de selecție a administratorilor pentru trei companii aflate în autoritatea instituției, iar în perioada următoare vor fi desemnați noi membri în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia și în Consiliile de Administrație ale Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE) și Oil Terminal. Potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, procedurile de selecție au fost realizate în concordanță cu principiile Ordonanței de Urgență privind guvernanța corporativă, iar urma procesului de recrutare, au fost selectați următorii membri pentru Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia: Robert Ghelasi, Cornel Bobâlcă, Dan Codescu, Florin Marin, Simona Fătu și Constantin Jujan. Potrivit legii, noii membri vor fi numiți în cadrul Adunărilor Generale ale Acționarilor, convocate în perioada următoare.
loading...
Loading...

Citește și

Între ce LIMITE vor avea CREŞTERI SALARIALE angajaţii CEO!

Administraţia şi sindicatele din CE Oltenia au decis ieri să stabilească nişte limite de acordare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *