Demonstrație de forță a primarilor social-democrați: Ciocea, loc eligibil de deputat. Iată poziționarea pe listă a candidaților propuși de PSD!

calinoiu-carciumaru

PSD Gorj a stabilit, ieri, prin vot secret, ordinea candidaţilor pe listele de la alegerile parlamentare ce vor avea loc la sfârșitul acestui an. Ion Călinoiu, președintele executiv al organizației județene, și Victor Ponta vor deschide listele pentru Senat și Camera Deputaților, cei doi fiind acceptați direct pe primele poziții, social-democrații gorjeni votând la vedere pentru aceștia. Pentru următoarele două locuri pe lista cu candidații la un post de deputat a fost nevoie să se voteze de două ori, după ce, inițial, Ion Ciocea și Alin Văcaru au obținut același număr de voturi. Și pentru poziția a doua la Senat a fost bătălie între Claudiu Manta și Andrei Maioreanu, însă liderul tinerilor social-democrați a ieșit victorios după votul din Comitetul Executiv al PSD Gorj.

Social-democrații îi vor propune gorjenilor, pentru alegerile parlamentare din această iarnă, pe Victor Ponta, Ion Ciocea, Alin Văcaru, Laurențiu Ciurel și Mihai Weber, pentru Camera Deputaților, respectiv pe Ion Călinoiu, Claudiu Manta și Andrei Maioreanu pentru Senat. Ordinea pe liste a fost stabilită, ieri, de delegații la Comitetul Executiv al organizației județene, unde doar Ponta și Călinoiu nu au fost supuși votului activului de partid.
Poziționarea lui Claudiu Manta pe locul al doilea la Senat a fost prima surpriză, după votul secret al celor 107 pesediști, mai ales că liderul TSD l-a devansat pe Andrei Maioreanu, vicepreședinte al organizației județene și, aparent, cu o mai mare trecere în partid.
A doua mare surpriză a constituit-o rezultatul votului pentru deputați, unde primarul de la Bustuchin, Ion Ciocea, și fostul prefect, Alin Văcaru, i-au devansat pe Laurențiu Ciurel, fostul manager al CEO, și pe deputatul în exercițiu Mihai Weber, considerați favoriți pentru pozițiile 2 și 3.
Ciocea și Văcaru au obținut același număr de voturi, 48, și a fost nevoie de încă un tur pentru departajarea celor doi, în final, primarul de la Bustuchin a obținut poziția a doua pe listă, după Victor Ponta, cu 11 de voturi, mai mult decât fostul prefect.

Cârciumaru: Organizația a ieșit mai unită ca niciodată

Președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, este de părere că organizația județeană a ieșit mai puternică după exercițiul democratic de ieri, în ciuda disputelor interne din ultima vreme care păreau că au destabilizat oarecum filiala județeană a PSD.
”Eu cred că s-a procedat foarte democratic. Am avut posibilitatea să stabilim, prin vot secret, cine ne va reprezenta pe loc eligibil. S-a văzut clar unitatea organizației. Eu cred că, în ciuda multor adversari politici, organizația a ieșit mai unită ca niciodată. Poate că mulți ne vedeau că ne vom destrăma, dar prin democrație am construit această organizație, prin democrația partidului am câștigat atâtea și atâtea alegeri, iar acum vom câștiga ce ne-am propus: un senator și trei deputați.”

Ciocea: „Vreau să fiu alt tip de parlamentar”

Până la urmă, primarii și-au impus omul pe listele partidului, pe Ciocea, primarul de la Bustuchin, alegerea acestuia lăsând impresia că edilii PSD au făcut o demonstrație de forță în interiorul organizației, după ce varianta Ion Iordache, propusă de ei, inițial, nu a fost agreată la vârful filialei. Ciocea nu a rămas dator și le-a promis că, în cazul în care va ajunge deputat, va fi un alt fel de parlamentar.
”Colegii cred că au fost convinși de activitatea mea de primar, de 20 de ani, că merit acest loc. De data asta a fost un vot democratic. Am fost ambiționat să candidez pentru că știu de-a lungul anilor câte probleme aveam și vreau să fiu alt tip de parlamentar, să preiau de la colegii mei toate problemele”, a spus Ciocea.
loading...
Loading...

Citește și

Parlamentarii vor să taxeze exporturile de energie! AFEER: Producţia de energie va SCĂDEA!”

Exporturile de energie electrică ale României va trebui să includă în viitor şi certificate verzi, …

Un comentariu

  1. YDA şi tineri

    Bă da îmi pare rău că l-ți scos pe dl Iordache din cărți că îşi mai rotunjea şi dânsu conturiile nițel oricum el aducea mai multe voturi decât mieluşei de îi aveți pe liste hiii hiii …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.