Deocamdată, nimic nou la Pandurii. Doar promisiuni…

raducanu-2

Deși nu s-au desfășurat chiar într-un cadru AGA, ultimele „ședințe” între Membrii Asociați ai clubului Pandurii, care vor continua și în perioada ce urmează, nu au găsit încă nici o soluție viabilă la rezolvarea problemei principale de la echipa de fotbal gorjeană: cea financiară. Conducerea pandurilor susține însă, că există premize pentru ieșirea din criză, iar „rezolvările sunt în mijlocul nostru”. Pentru președintele C.A. al clubului oltean, Narcis Răducan, speranța moare ultima: „Rezolvările sunt în mijlocul nostru. Trebuie doar să ne aplecăm cu toţii să le vedem. Cert este că toţi acţionarii au conştientizat importanţa momentului şi sunt preocupaţi să găsească soluţii. Avem întâlniri zilnice, eu sper să găsim rezolvare pentru că este păcat să avem astfel de probleme când echipa merge bine. Şi dânşii sunt mulţumiţi când văd Pandurii în top. Şi anul trecut am fost în top, şi acum, chiar dacă am schimbat 13 jucători şi antrenorul, suntem toţi acolo. Încă nu am trecut la fapte, dar văd că există preocupare şi este un prim pas. Sper ca în maxim două săptămâni să găsim soluţiile. Sunt mai multe variante, sper să se genereze variantele pentru salvarea echipei”. În ciuda faptului că în presa locală s-a speculat deja o anumită răceală a relațiilor dintre șeful pandurilor și acționariat, Narcis Răducan susține că nu resimte niciun fel de presiune. „Nu am simţit vreo răceală din partea acţionarilor. Am activat la multe echipe, dar acum, mai mult ca niciodată, mi s-a dat libertatea de a lua deciziile cuvenite în managementul echipei. A fost o comunicare continuă şi toate deciziile importante le-am luat cu dânşii. Nu am simţit nicio presiune din partea lor. În schimb, în şedinţe au apreciat performanţele echipei din punct de vedere sportiv şi financiar. Căutăm soluţii, am fost la ultimele două şedinţe AGA şi pot spune că avem promisiuni. Există preocupare, sper să le punem în practică”, a precizat președintele clubului de fotbal gorjean.

Se acceptă ideea unor noi finanțatori?

Aflată în pragul isolvenței și chiar al depunctării în campionat, din pricina datoriilor neachitate către foștii jucători, Pandurii ar putea găsi un colac de salvare chiar din exterior. Din câte se pare, între Membrii Asociați de la clubul de fotbal oltean se discută deja cooptarea unor investitori, mai ales că actualii finanțatori nu au acum de unde să scoată banii necesari redresării situației. „În primul rând trebuie să respectăm ceea ce s-a semnat la început de an, acel acord de finanţare. Unul dintre paşi este de-a deschide porţile spre noi investitori. Am luat anumite măsuri, vom avea întâlniri cu oameni de afaceri din Gorj. Sunt optimist. Timpul ne presează tare, nu mai e loc de promisiuni. Sunt optimist pentru că, atâta timp cât toată lumea trage la acelaşi obiectiv, nu se poate ca un judeţ întreg să nu susţină la un nivel minim o echipă de fotbal care face şi performanţă. Rezolvarea nu e în joben. Fiecare încearcă în mediul lui să găsească soluţii. Şi eu şi ceilalţi acţionari. Dacă se vrea, se vor găsi soluţii. S-au redus costurile, este transparenţă, vorbim de un judeţ mare şi frumos, care poate ţine o echipă în Liga 1”, susține președintele C.A. de la Pandurii, Narcis Răducan.

„Poziţia CEO este neschimbată”

Problemele echipei de fotbal gorjene au început cu aproape 7 luni în urmă, atunci când acționarul majoritar de la clubul Pandurii Târgu Jiu, Complexul Energetic Oltenia, a anunțat sistarea oricărei finanțări către formația de Liga I. măsura nu a afectat însă, doar Pandurii, ci și clubul Energia, care a fost practic desființat împreună cu cele două secții: de handbal respectiv baschet. Deși se spera ca măcar Pandurii să beneficieze de înțelegere din partea CEO, nici până astăzi nu se știe exact care va fi opțiunea de viitor a gigantului energetic. „Poziţia CEO este neschimbată. Este adevărat, în acordul de finanţare semnat au figurat cu 10% din ce au plătit în ultimul an, dar suma a fost plătită deja. Acum aşteptăm o poziţie oficială, acum ne ţin pe loc pentru că nu ştim dacă vor mai fi cu noi sau nu. Acum sunt membrii asociaţi şi le arătăm respectul cuvenit, sunt proprietari ai clubului”, a dezvăluit președintele pandurilor, Narcis Răducan. Diminuarea contribuției CEO și chiar sistarea momentană a finanțării a avut și un răspuns din partea echipei de fotbal gorjene, care la începutul sezonului competițional 2016-2017 a schimbat ordinea sponsorilor imprimați pe tricourile de joc ale lui Sânmărtean and Co. Se poate vedea acum, că sponsorul principal de pe echipamentul de joc al pandurilor este Artego, care a înlocuit astfel sigla cu CEO. Referitor la această schimbare, conducerea echipei oltene a ținut să își motiveze gestul: „Artego este unul din partenerii importanţi ai noştri, an de an ajută clubul. CEO a diminuat suma anuală, iar Artego a devenit cel mai important acţionar în ceea ce priveşte sumele alocate echipei. Şi CEO rămâne pe tricouri, asta a fost decizia, CEO este în continuare pe tricouri. Cine ne ajută cel mai mult are şi vizibilitatea cea mai mare”, a precizat Narcis Răducan.

Dacă eram cel mai tare din oraş, pe mulţi îi luam alături de echipă să se rezolve unele din probleme. A fost un slogan de care m-am bucurat la Constanţa, Galaţi şi Târgu-Jiu. Dar, nu sunt cel mai tare din oraş, sunt doar un antrenor care vrea să-şi facă datoria la echipa pe care o antrenează.

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *