duminică , 23 februarie 2020 - 16:15

Dependenții de ADRENALINĂ pot zbura cu PARAPANTA, la Rânca! Vezi cât te COSTĂ un ZBOR!


O asociație de cinci piloți organizează pe Transalpina zboruri cu parapanta indiferent de vreme. Echipa de piloți au efectuat zboruri cu parapanta chiar și de Everest.

„Suntem o echipă de profesioniști, am zburat chiar și de pe Everest și peste tot prin lume. De pe Transalpina se pot efectua zboruri cu parapanta de la diferite altitudini, iar prețul pleacă de la 50 de lei”, ne-a declarat unul dintre piloți. La Rânca şi în zonele din jurul zonei turistice, curenţii de aer favorizează zborul cu parapanta. Vârful Păpuşa, Vârful Măgura, Vârful Cerbul sunt doar câteva din locaţiile folosite de amatorii de senzații tari.
Parapanta este un aparat de zbor confecţionat din material textil, asemănător cu paraşuta aripă. Spre deosebire de paraşuta, atunci când se umflă cu aer, parapanta ia forma unui profil aerodinamic capabil să dezvolte portanta. Cu ajutorul portantei parapantele performante pot plana pe distanţe destul de mari. Pilotul atârna suspendat sub voalura parapantei într-un ham special (seleta). Atât viteza de înaintare cât şi direcţia sunt controlate cu ajutorul a două comenzi. Decolarea se poate face prin alergare pe o pantă sau prin tractare cu dispozitive speciale. Dacă viteza vântului este suficient de mare se poate decola şi fără alergare. Parapanta nu este concepută pentru saltul din avion. Zborul cu parapanta este foarte simplu şi poate fi învăţat de oricine. Parcurgerea cu răbdare a etapelor de instruire, alegerea echipamentului adecvat la greutatea şi experienţa pilotului, evaluarea corectă a condiţiilor atmosferice sunt garanţia zborului fără riscuri.

Loading...

Citește și

Bordușanu îl atacă pe primarul Romanescu dar îi răspunde Paraschiv!

Secretarul general al PSD Gorj, Anca Bordușanu, l-a criticat, ieri pe primarul Marcel Romanescu pentru …

2 comentarii

  1. Zanficu Madalina

    Articoulul este irelevant atât timp cat nu ne precizați unde ii putem găsi pe acești piloți,am dori un număr de contact

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.