Depozit de cărbune închis! Ce face administraţia CEO

depozit-carbune-rovinari

Depozitul de cărbune aparţinând Carierei Roşia din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), aflat pe raza oraşului Rovinari, nu are în prezent autorizaţie de funcţionare, a declarat joi directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), Nicolae Giorgi.

Potrivit sursei citate, depozitul de cărbune a făcut obiectului unui program de conformare în sensul de a fi mutat din amplasamentul actual, cu termen de finalizare la 31 decembrie 2015. Deoarece termenul nu a fost respectat, autorităţile au emis un act de suspendare a autorizaţiei de mediu. „Depozitul de cărbune de la Roşia a făcut obiectul unui program de conformare, anexă la autorizaţia de mediu, cu termen de finalizare 31 decembrie 2015. Nu a fost finalizat în sensul de a fi mutat din acel amplasament, a fost trimisă o notificare prealabilă prin care operatorul era notificat ca, în termen de 60 de zile, să remedieze, pentru faptul că nu a remediat s-a emis un act de suspendare a autorizaţiei de mediu. Deci depozitul Roşia efectiv nu mai are voie sa funcţioneze. Operatorul are dreptul să acţioneze în instanţă actul de suspendare. Depozitul în acest moment nu are autorizaţia de funcţionare”, a spus Giorgi, scrie Agerpres.

Infracţiune

Acesta a mai menţionat că, dacă în urma controalelor ce vor fi realizate de către comisarii de mediu se va descoperi că depozitul îşi continuă activitatea chiar dacă nu are autorizaţie de funcţionare, va fi constatată săvârşirea unei infracţiuni. „Verificarea trebuie să o realizeze colegii de la Garda Naţională de Mediu, să aplice sancţiuni, iar dacă activitatea continuă şi după ce colegii constată, poate să devină infracţiune”, a mai spus Nicolae Giorgi.

Livrări directe

Administraţia a luat deja măsuri, după cum afirmă liderii de sindicat: „S-au găsit soluţii tehnice la această problemă. Nimeni nu-şi va pierde locurile de muncă, deoarece cărbunele de la Roşia va fi livrat direct la termocentrală. Nu se va mai depozita cărbune acolo, deci se vor face livrări directe până câd va fi finalizat noul depozit a cărui amenajare a fost începută”, a declarat liderul SME Oltenia, Gabriel Căldăruşe.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Șase zile până la executarea CE Oltenia! Suma: 310.000 de lei

Complexul Energetic Oltenia a fost somat de un expropriat al satului Lupoița că va fi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *