Descifrează enigmele orgasmului

sex-2

Iată rezultatele unor studii care îţi elucidează noi mistere ale marelui „O”
Orgasmul… Cum l-ai descrie tu? Plăcerea maximă obţinută în timpul actului sexual? Acel „Aaahhh, Uuuhhh, Ooohhh” pe care ni-l dorim de fiecare dată când facem dragoste? Este foarte greu de exprimat în cuvinte, pentru că diferă de la persoana la persoană, de la o experienţă erotică la alta.
Punctul de plecare este dorinţa sexuală, iar dacă „posezi” o astfel de dorinţă, marele „O” poate fi atins.
Dacă la bărbaţi orgasmul nu este o problemă atât de delicată, pentru că majoritatea reuşesc să atingă culmea plăcerii mai uşor decât partenerele lor, la femei este mai dificil.
În mod sigur, bărbaţii şi femeile sunt două fiinţe total diferite, care funcţionează după diferite reguli. Potrivit unor studii de specialitate, 10-20% dintre femei afirma că nu au avut niciodată orgasm. Ar trebui să ne mire acest lucru? Iată care sunt rezultatele unor studii ce au ca tema orgasmul Evelor:
Marele „O” vine când iubeşti…
Studii făcute de cercetători de la Universitatea din Geneva pe câteva zeci de femei îndrăgostite „până peste urechi” au ajuns la concluzia că activarea organelor sexuale feminine este în bună măsură influenţată de creier.
Cu cât femeia este mai îndrăgostită, cu atât şansele de a avea mai multe orgasme sunt… mai multe.
Bărbaţii bogaţi oferă femeilor mai multe orgasme
Oamenii de ştiinţă au descoperit că plăcerea cu care femeile fac dragoste este direct proporţională cu mărimea contului bancar al partenerului. Cine s-ar fi gândit la asta? Cu cât partenerul este mai bogat, cu atât femeia are mai multe orgasme.
„Frecventa orgasmului la femei creşte odată cu venitul partenerului”, este de părere dr. Thomas Pollet, şeful Cabinetului de psihologie al Universităţi din Newcastle.
Rezultatul studiului va deveni cu siguranţă controversat, deoarece sugerează că femeile sunt programate genetic să fie „căutătoare de aur”…
Orgasmul se vede după mers
O serie de cercetători din Scoţia şi Belgia au descoperit că mersul cu paşi mari, în combinaţie cu o mişcare unduitoare a coloanei vertebrale reprezintă caracteristicile femeilor care experimentează des orgasmul vaginal.
Se pare că blocajul psihosexual este asociat cu blocarea muşchilor pelvieni, iar acest lucru se reflectă în mersul femeii.
Femeile intră în transă în timpul orgasmului
Tomografii ale bărbaţilor şi femeilor în timp ce fac sex şi ajung la orgasm au arătat diferenţe majore în felul în care fiecare simte plăcerea sexuală. În timp ce bărbatul se concentrează masiv pe stimularea fizică ce are loc în timpul contactului sexual, la femeie aceasta este doar o parte dintr-o imagine mult mai complexă, potrivit oamenilor de ştiinţă olandezi.
Cheia pentru excitarea femeii pare să fie într-o relaxare adâncă şi lipsa anxietăţii, impulsurile directe dinspre organele genitale având un rol mai puţin critic.

Loading...

Citește și

5 avantaje ale sexului regulat

Dacă doriţi să fiţi în formă şi să aveţi o stare de fericire tot timpul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.