Destituirea lui Cotrună, o chestiune de zile! Cornea, susținută de ALDE director interimar al DGASPC!


Zilele lui Dumitru Cotrună la șefia DGASPC Gorj sunt mai mult decât numărate, spun salariați ai instituției, care au și anunțat ieri, că, inclusiv directorul general și-ar fi găsit, singur, înlocuitor. Numele persoanei alese pentru a prelua, în interimat, conducerea DGASPC Gorj, instituție cu peste 1200 de salariați, a revoltat însă angajații, asta deoarece șefa de pe Achiziții, fără concurs pe post, a fi fost considerată de Cotrună numai bună pentru funcție. PNL este singurul partid care a ripostat public la această veste, în timp ce ALDE și-ar fi deschis ușile partidului pentru a-o primi pe noua venită, pasată spre acest partid.
Anca Daniela Cornea (fostă Michi), șeful interimar de la Achiziții a Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj, a fost vehiculată ieri, de salariații instituției, drept viitorul director general al DGADPC, post ocupat încă de către Dumitru Cotrună. Alarmați de posibilitatea numirii lui Cornea, cu susținere a lui Cotrună și a PSD, angajații au oferit informația jurnaliștilor, mai mulți reprezentanți mass-media fiind contactați pentru a li se explica ,,jocul” făcut la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj. Publicarea informației de către Gorj-Domino a schimbat rapid datele problemei, PNL-ul fiind singurul partid care a comunicat că nu o vrea pe Cornea la șefia instituției, directorul adjunct Diaconescu anunțând, de asemenea, că ia în calcul plecarea din instituție dacă situația în DGASPC nu va reveni la normal. Astfel, dacă ALDE o susține pe Cornea, public, pentru funcția lui Cotrună, PSD, ca bun partener de guvernare și de majoritate în Consiliul Județean, va vota solicitarea în cauză.

Cărțile sunt făcute

Numirea lui Cornea, fostă juristă în Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Gorj și fost comisar-șef adjunct al instituției, pe postul lui Cotrună ar fi rămas astfel în picioare, ieri seară, în ciuda nemulțumirilor PNL și ale directorului adjunct Diaconescu.
De altfel, Laurențiu Diaconescu a fost singurul din DGASPC vehement împotriva numirii lui Cornea, în timp ce Cotrună a tăcut.
„Nu m-a întrebat nimeni nimic. Nu am stat de vorbă nici cu conducerea PNL Gorj, nici cu președintele sau vicepreședintele CJ Gorj. Chiar nu am nicio legătură cu ce s-a vehiculat. Nu am cum să susțin pe cineva care este de doi ani și jumătate în Direcție și conduce achizițiile, Daniela Cornea nefiind pregătită pentru asistență socială. E o aberație. În plus, sunt în concediu de odihnă, nu știu de ce sunt implicat în povestea asta”, a spus, ieri, Diaconescu pentru Gorj-Domino. Supărat la culme, Laurențiu Diaconescu a mai exclamat: „Nu știu cine are și ce are ceva cu instituția asta! Dacă lucrurile vor continua așa, îmi dau demisia!”.

Cine este Cornea

Reamintim că Anca Daniela Cornea a prestat până în 2015 la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, inițial ca simplu consilier juridic, apoi ca și comisar-șef interimar și, în final, a ajuns comisar-șef adjunct. În 2015, Cornea se transferă la DGASPC Gorj pe post de consilier superior, pe funcția de conducere revenind fostul ocupant, ca apoi să fie promovată șefă la Achiziții, fără concurs, funcția ocupând-o și în prezent în interimat. Surse din instituție susțin că și Cornea ar fi vizată în multele reclamațiile la adresa lui Cotrună și DGASPC, transformate în dosare pentru procurori.

ION D. ION

loading...
Loading...

Citește și

Cărbunele CE Oltenia nu se mai vinde către terți dar, tot aceleași firme vin la încărcare! Cumpără cotele minerilor cu 1500 de lei

Lignitul de la carierele miniere din Gorj nu mai este vândut de luni către terți, …

2 comentarii

  1. Aceasta duduie a venit la protecția copilului fara concurs in anul 2015 pe un post temporar vacant de la Protecția consumatorului Cluj unde era detasata dupa problemele pe care le-a creat la OPC Gorj( va puteti informa direct de la OPC ). A fost adusă de ,, prietenul ei Cotruna” si foarte repede promovată șefa la achiziții( avea nevoie de un om docil, care sa faca achizițiile care i se dictau). Dar culmea, in anul 2016 postul este scos la concurs si madam Cornea participă la acesta si este DECLARATĂ RESPINSA ( dupa ce a stat 6 luni in interimat!), deci nu este pregătită nici pe acest domeniu. Cotruna la începutul anului 2017 o pune din nou șefa interimar la acest birou , deși era clar ca nu stăpânește acest domeniu din moment ce a fost declarată respinsă( oare de ce a pus-o din nou…..contracte, contracte cu dedicatie?) Acum directorul aproape demis, cu dosare penale la Poliție și Parchet vrea sa lase mostenire funcția duduiei probabil sa ascundă neregulile făcute de acesta pe parte de achiziții publice. Complicii se pare ca vor sa fie si cei de la Consiliul Județean, in acest joc mizerabil, dar lucrurile se vor afla , mai sunt si oameni de buna credinta in aceasta institutie! Politia si Parchetul trebuie sa isi faca datoria si sa nu mai protejeze infractorii!

  2. Juriști fără concurs .

    Să știți că si la Complexul Energetic Oltenia 80 % din consilierii juridici (50 la număr ) au fost promovați sau angajați fără concurs.
    Aceiași problemă si la celelalte posturi.
    Se practică .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.