miercuri , 13 decembrie 2017 - 3:28

Dezastru ecologic pe râul Jiu!

Un adevărat dezastru piscicol s-a înregistrat pe râul Jiu, la Târgu-Jiu. Cele două baraje de acumulare au fost golite, iar în urmă au rămas peşti morţi şi o mare de deşeuri. Motivul pentru care s-ar fi golit din nou barajele din Târgu Jiu a fost acela că s-au umplut în urma ploilor abundente din ultima perioadă.  Ca de obicei, mai mulţi târgujieni au intrat în nămol şi gunoaie ca să prindă peşti.

Claudiu Fiu, un pescar cunoscut din Târgu Jiu, spune că este un adevărat dezastru piscol: „Golirea barajelor a fost facută după trecerea vârfului de viitura care a avut loc la ora 4 dimineată… Din dorinţa de a scăpa de impactul vizual al deşeurilor suspendate care se aflau de aproximativ două săptămâni în barajul de nord (Vadeni) s-a decis ridicarea stăvilarelor şi în 45-50 de minute  lacul de acumulare a fost secat, flora şi fauna distruse iremediabil, peşti rămaşi pe uscat păsări înecate de valul de nămol….o catastrofă ecologică“, a scris acesta pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro/locale/targu-jiu

loading...
Loading...

Citește și

Cetățenii orașului Târgu Jiu CHEMAȚI la PRIMĂRIE!

  „Primăria Municipiului Târgu Jiu a deschis o carte de condoleanțe „In Memoriam- Regele Mihai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.