DEZASTRU pentru ȘOFERI!

Pe lângă dificultăţile în a construi autostrăzi, România are probleme şi în reabilitarea drumurilor existente. O demonstrează cazul Drumului Naţional Deva – Oradea DN76, supranumit “coşmarul bihorenilor”, unde se tot lucrează de opt ani, dar nu este încă gata. Oficialii de la Drumuri arată cu degetul către constructori pentru situaţia creată. ECONOMICA.NET prezintă versiunea constructorului unuia dintre loturile cu probleme.

„Din 2008 încoace se tot lucrează la acest drum. Sunt tot felul de sincope, tot felul de constructori cu care s-a reziliat contractul”, a spus Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România (CNADNR), în cadrul emisiunii „În miezul Problemei” de la Naţional TV.

Lucrările pe drumul național DN 76 au fost împărțite pe şase loturi. Şeful de la Drumuri susţine că sunt veşti bune de pe primele două loturi dinspre Deva, Soimuş.

„Primul sector, Şoimuş-Brad, ar putea fi redat traficului până în noiembrie 2016. Următorul sector, Brad – Ioneşti, este finalizat in proporţie de 98-99% şi are termen de recepţie data de 5 iulie 2016”, a menţionat Cătălin Homor.

Drumul ar putea fi reabilitat integral abia în 2018

Chiar dacă primele două sectoare vor fi redate circulaţiei anul acesta, pe lotul 3, Ioneşti – Vârfurile, lucrările ar putea fi finalizate abia în 2018. Şi asta pentru că în acest caz a fost reziliat contractul. Compania de Drumuri speră ca în septembrie să îl reliciteze. „Şase luni ar putea dura licitaţia, în aprilie ar putea începe lucrările. Termenul pentru lucrări este de 12 luni. În 2018 ar putea fi gata”, a detaliat Cătălin Homor.

loading...
Loading...

Citește și

Prins BEAT la volan!

  La data de 25 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *