Director în CEO, rămas MURITOR DE FOAME!

ciobotarica-jianu-antonie-ceo_c

• Pledoariile lui Ciobotărică, Antonie și Jianu i-au scăpat de controlul judiciar

Directorii Complexului Energetic Oltenia trimiși în judecată în dosarul ”Bani pentru Medințu” au cerut clemență, ieri, judecătorului de caz de la Tribunalul Gorj în ceea ce privește măsurile restrictive impuse în faza de urmărire penală. Laurențiu Ciobotărică, Daniel Antonie și Dorina Jianu au detaliat în fața instanței în ce fel îi afectează controlul judiciar, fostul manager al CEO eclipsându-și avocatul cu pledoaria pe care a susținut-o.
Surpriza a apărut în procesul de fond, al cărui prim termen s-a judecat tot ieri, în care CEO s-a constituit parte civilă, demers rarisim al companiei, în condițiile în care în alte cauze cu prejudicii uriașe n-a întreprins nici o măsură pentru recuperarea banilor.
Ciobotărică: Controlul judiciar mă afectează profesional

Optimiști și încrezători, așa s-au declarat directorii CEO la primul termen al dosarului în care sunt judecați pentru abuz în serviciu și complicitate la această infracțiune. Până să înceapă judecata pe fond, directorul Diviziei Financiare, Laurențiu Ciobotărică, cel al Diviziei Miniere, Daniel Antonie și șefa Direcției Juridica, Dorina Jianu, au cerut instanței ridicare măsurii preventive a controlului judiciar, impusă de procurorii anticorupție, încă din timpul anchetei. De altfel, procurorul DNA a solicitat și ieri menținerea măsurii restrictive, însă instanța a considerat că acele condiții care au determinat impunerea acesteia nu mai sunt îndeplinite cumulativ și a dispus revocarea controlului judiciar impus celor trei directori din CEO.
Primul și-a susținut cauza Laurențiu Ciobotărică, pledoaria acestuia fiind mult mai elaborată decât argumentația strict juridică a avocatului său, fostul manager punând accent pe faptul că măsura preventivă îl afectează din punct de vedere profesional.
”După patru luni în care sunt sub control judiciar DNA nu a venit cu informații suplimentare în acest dosar. Mă aflu în aceeași situație, însă îmi sunt limitate atribuțiunile de serviciu prevăzute în contractul de mandat. E o situație delicată, mai ales că în fiecare vineri mă deplasez la Târgoviște să semnez la poliție. Măsura mă afectează mai mult profesional decât personal, îmi restricționează activitatea”, a declarat Ciobotărică în fața judecătorului.
Jianu: Nu am nici o altă sursă de venit

Avocatul directorului Direcției Juridice din cadrul CEO a susținut în fața instanței de judecată că prin măsura preventivă Dorinei Jianu i s-a interzis exercitarea funcției și în aceste condiții a rămas fără nici o sursă de subzistență.
Dorina Jianu a precizat că în această perioadă cât s-a aflat sub control judiciar a avut contractul de muncă suspendat și nu are nici o altă sursă de venit. ”Nu am putut să-mi exercit activitatea și am rămas fără nici un venit”, a conchis Jianu.
Daniel Antonie a solicitat și el judecătorului ridicarea măsurii restrictive, făcând trimitere la argumentația apărătorului său.

CEO, parte civilă…

…adică își vrea banii ajunși în buzunarul lui Aurel Medințu, de la cei trei directori care au dispus acordarea compensației financiare fostului șef al Diviziei Energetice.
Compania, prin reprezentantul său, a remis instanței un document, care a fost depus la dosarul de fond, prin care se constituie parte civilă cu suma de 128.100 de lei.
Ciobotărică, Antonie și Jianu au trimiși în judecată la începutul lunii iunie a acestui an de către DNA, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu, după ce au fost acuzați că au aprobat ilegal plăți compensatorii în valoare de 128. 100 de lei pentru ca Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energetice, să plece din CEO și urmează să fie interogați de instanța de judecată la următorul termen al procesului.
loading...
Loading...

Citește și

CE Oltenia DESPĂDUREŞTE un hectar şi PLĂTEŞTE pentru redarea în circuit a altor CINCI!

Activitatea minieră din Bazinul Olteniei are o experiență de peste 40 de ani în domeniul …

2 comentarii

  1. Justiție de rahat

    La Tribunalul Gorj se judecă mereu în favoarea celor de la Ceo.

  2. Jianu nu este muritoare de foame! A luat 120milioane lei / luna pe toata perioada! A fost ba in co, ba in cm! I sa interzis sa ocupe functia, desi e cam putin la cat de tuta e! In plus tocmai a primit 70.000euro fonduri europene pentru pensiunea de la Stanesti! In plus se ocupa si cu….aprobarea fondurilor europene…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *