Directorii CEO trebuie să înapoieze companiei banii încasați necuvenit

ceo-bani

• Conducerea complexului, obligată de ANAF să-i acționeze în judecată

Un control al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova, finalizat în luna februarie a acestui an, cu privire la modul de stabilire a gradului de îndeplinire a obiectivelor și indicatorilor de performanță, precum și a remunerației lunare cuvenite membrilor Consiliului de Supraveghere și ai Directoratului CE Oltenia, a scos la iveală faptul că, în perioada ianuarie 2014 – septembrie 2015, aceștia au încasat necuvenit 242.000 de lei.
Întrucât persoanele care au făcut parte din cele două organisme nu au returnat banii de bună voie, la recomandarea ANAF, actuala conducere a CEO este obligată să inițieze acțiuni judecătorești pentru recuperarea sumelor.
Foștii supraveghetori au încasat în plus câte 4.200 de lei

Cinci supraveghetori și șase directori ai CE Oltenia trebuie să returneze companiei sume cuprinse între 4.200 și 61.000 de lei, stabilite de inspectorii fiscali ai DGRFP Craiova, la începutul acestui an, ca fiind încasate necuvenit.
Echipa de inspecție a relevat faptul că, compania energetică a avut în vedere un criteriu greșit, atunci când a stabilit gradul de realizare a obiectivelor și indicatorilor de performanță, total greșit.
Finanțele au constatat că în primul trimestru din 2014 și în aceeași perioadă din anul următor, membrii Consiliului de Supraveghere trebuiau să încaseze mai puțini bani de la CEO, adică valoarea tranșei trimestriale a primei subcomponentei a componentei variabile trebuia acordată doar în proporție de 75%. Concret, Gabriel Dumitrașcu, Răzvan Purdilă, Cătălin Spătaru, Georgiana Porumbel și Alin Chițu, au primit cu 25% mai mult decât li se cuvenea și trebuie să returneze fiecare câte 4.256 de lei companiei energetice.
bani-cs

Directorii au de returnat 221.000 de lei

În cazul membrilor Directoratului CEO, echipa de control a verificat modul de stabilire a gradului de îndeplinire a obiectivelor și indicatorilor de performanță și a remunerației lunare cuvenită acestora, în corelație cu cele stabilite în contractele de mandat. Astfel, s-a stabilit, ca și în cazul supraveghetorilor, că a fost aplicat un alt criteriu la calcularea gradului de îndeplinire, iar în urma recalculării au fost determinate diferențe de bani pe care fiecare membru trebuie să-i restituie, inclusiv dobânzi penalizatoare până la data recuperării integrale a sumelor.
Ion Petroniu, fostul director al Direcției Strategii-Dezvoltare, trebuie să restituie cea mai mare sumă, 61.209 lei, Aurel Medințu, ex-directorul Diviziei Energetice, 60.126 de lei, Daniel Antonie, șeful Diviziei Miniere, 53.135 de lei, Maria Scurtu, fostul director al Diviziei Financiare, 41.206 lei și Adriana Vîlceanu, ex-director financiar contabil, 5.687 de lei.

bani-directori

La finele lunii martie, ANAF a înștiințat conducerea CEO că este obligată să pornească demersurile de recuperare a sumelor indicate, inclusiv pe cale judecătorească, chiar dacă măsurile dispuse prin raport au fost contestate și s-a solicitat instanței suspendarea punerii lor în executare.
loading...
Loading...

Citește și

Boza, într-o delegație alături de lideri sindicali! Se discută înstrăinarea unei bucăți din CE Oltenia

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza, se află de marți la Brăila, alături …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *