DIRECTORUL VEL PITAR, DEZVĂLUIRI INCREDIBILE: Mâncăm pâine veche chiar și de 7 LUNI!

Țara noastră importă pâine congelată, pe care lanțurile de magazine o decongelează, chiar și după 7 luni, și o vând la raft ca pâine proaspătă, conform declarațiilor lui Dan Trifu, vicepreședintele Vel Pitar. El pune vina asupra instituțiilor care nu își fac treaba și legilor care nu ajută producătorii locali.

„E greu să faci produse congelate fără să conţină produse petrochimice. Dacă mănânci zilnic aceste produse, mai ales când nu vezi ingredintele, nu e bine deloc (….). Agricultorul român are nevoie de parteneri în industria alimentară şi lanţul de distribuţie. Nu mai există producători de utilaje de panificaţie în România aşa că folosim ce are şi neamţul şi polonezul. Avem standarde de calitate mari.

La ambalaje de polipropilenă nu avem producători români aşa că importăm. Vedem constant legi care distorsionează mediul şi instituţii care nu îşi fac treaba. În 2015 industria de panificaţie a fost cea mai putin profitabilă din UE, potrivit Eurostat. Acest sector a beneficiat de investiţii mari în ultimii ani, în utilaje. Dar românii sunt încă păcăliţi. Importăm constant pâine congelată, pe care lanturile de magazine o decongelează şi o vând ca proaspătă.

Oamenii cred că e făcută pe loc, dar ea are 5-7 luni deja. Legiuitorul ar trebui să întărească legislaţia. 40-45% din piaţă e franzela albă neambalată, care nu există în alte ţări. Uneori se ia un astfel de produs şi îl ambalează într-o folie. Sunt produse proaspete care nu s-au vândut şi sunt ambalate şi plasate pe raft, fără să apară nicăieri ingredientele. Pâinea ambalată a ajuns a 60%. La nivelul pieţii este cam 50-50%”, a declarat Dan Trifu în cadrul unei conferințe organizate de Ziarul Financiar.

Sursa: http://agroteca.ro/marile-magazine-importa-paine-congelata-si-o-vand-chiar-si-dupa-7-luni-ca-paine-proaspata/

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Dispărută de la domiciliu!

La data de 17 iunie a.c., Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg-Cărbuneşti a fost sesizată prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.