Disponibilizarea colectivă din CEO AMÂNATĂ cu o lună!

ceo

Disponibilizările colective la Complexul Energetic Oltenia încep la 1 august 2016. În programul convenit cu sindicatele scrie că vor pleca 2.000 de angajați. De fapt, sindicatele s-au înțeles cu administrația companiei în așa fel încât doar pensionabilii vor putea fi concediați. Asta s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Dar, marți, SME Oltenia a trimis o notificare CEO prin care nu mai sunt de acord cu disponibilizările: „Sindicatul Mine-Energie Oltenia nu este de acord cu propunerea înaintată privind disponibilizarea a 2000 de salariaţi. În anul 2015 au fost disponibilizaţi un număr de 2133 de salariaţi pe aceleaşi considerente”, se menţionează în adresa sindicatului, semnată de preşedintele Gabriel Căldăruşe.

Decalarea datei concedierilor

Conform programului, alți 2.000 de salariați vor părăsi societatea începând cu 1 aprilie 2017. Planul de disponibilizare 2016-2017 la CE Oltenia a fost revizuit pe motiv că acționarii nu au adoptat o hotărâre în acest sens în ședința din luna mai. Astfel, data efectivă de start a etapei I a concedierilor colective din 2016 a fost decalată cu o lună, arată InversTenergy.

Spre aprobarea AGA

Pentru punerea în aplicare a planului de disponibilizări revizuit este nevoie de aprobarea acționarilor, o ședință AGA fiind programată pentru data de 11 iulie. Un prim plan de disponibilizare la CE Oltenia a fost elaborat în anul 2015. Urmare a implementării efective a măsurilor de reducere a activității, în iunie 2015 au fost disponibilizați 1.934 salariați, se precizează într-un raport al companiei.

CEO continuă restructurarea

În contextul actual al pieței de energie, guvernanții au plănuit pentru CE Oltenia implementarea procesului de restructurare, în urma căruia să rămână în funcțiune doar capacitățile de producție cele mai eficiente, atât în zona de energie, cât și în zona de minerit, se menționează în același document consultat de publicația menționată.

loading...
Loading...

Citește și

Producție mai mică de cărbune

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale anului în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.