Diverse… ca de 1 Decembrie

ionut-catrinaIeri fost 1 Decembrie, motiv ca toată lumea să arate cât de mult iubește țara asta. De la clasa politică și până la cetățeanul de rând, cu toții adorăm țărișoara asta. Bună, rea, e țara mea! E și firesc: au murit oameni, s-au făcut sacrificii, au suferit enorm de multe fințe. Cinstirea eroilor trebuie să fie permanentă și, cel mai important, să nu fie mimată. Problema e că 50% dintre fanii Zilei Naționale a României sunt prefăcuți. Să luăm politicienii, de exemplu. Cât de bulangiu să fii să te doară-n poponeața roză de soarta românilor 364 de zile, iar în prima zi a ultimei luni din an să stai ca la fotograf, „împopoțonat” cu vreo coroană strânsă din banii de cotizații ai membrilor de partid? Mare bulangiu, vă spunem noi! Norodul trebuie să vadă cum și cât le pasă liderilor politruci și agaricilor de rând, așa că ziua de ieri e prilejul ideal pentru asta. Decât român de poză sau din interes, când ție și se rupe, mai bine șezi blând și vezi-ți de treaba ta. Sau de combinații, după caz. Nu vreau să fiu greșit înțeles, așa că sintetizez: momentul aniversar al acestei nații nu trebuie stricat de ipocriții oportuniști. Este cea mai frumoasă trăire să te bucuri de țara ta, de oamenii din ea, de realizările ei, de tot ce înseamnă „românism”. Bravo, dragi români! Voi sunteți sinceri, cei ce vă conduc însă… Bucuria, amintirile celor ce participă din suflet la manifestările de 1 Decembrie sunt sincere. Oamenii simpli simt natural. Ce te faci cu leprele de la pozele oficiale?

Pe de altă parte, tot sinceritate există și-n trăirile militarilor și ale celor implicați activ în parada de ziua națională. Sinceritate, bucurie, mândrie. Toate în numele înaintașilor, eroi ai acestei națiuni destul de încercate de-a lungul istoriei. Deși poate plecați de mult dintre noi, sigur se uită – de acolo de sus – și se bucură că, măcar o dată pe an, lumea nu le-a uitat efortul.

Felicităm, în egală măsură, acțiunea procurorilor DIICOT și a bravilor ofițeri SRI, care au dejucat planurile unui individ abject, ce urmărea detonarea unui dispozitiv exploziv taman în mijlocul manifestației dedicate zilei naționale la Târgu Secuiesc. Insul, cunoscut membru al unei grupări de extremă dreapta din Ungaria (HVIM), avea intenția de a arunca în aer locul manifestării (implicit românii prezenți la celebrarea națională), cu ajutorul unei improvizații. Frumos, nu? Dublă cetățenie, deziderat de refacere a celor 64 de comitate ale Ungariei Mari, atitudine de superioritate etc. Din păcate, pedeapsa cu moartea a fost abolită în România, deși e necesară de multe ori. Ca și-n cazul unui alt infect, ce a spânzurat o păpușă având chipul lui Avram Iancu, cei ce conduc statul român sunt așteptați să nu ia vreo măsură care să irite vecinul ungur. Vorba aia: eu cu bravo după tine, tu cu huo după mine! Pentru că voturile știm noi cui sunt importante pentru fiecare partid ce a condus țara asta amărâtă… Pentru că Exteriorul e mai important ca Interiorul. Iar pe cetățenii banali… dă-i încolo de fraieri! Le dăm o cană de vin, un cârnat oarecare și o fasole răsuflată.

Că nu știu ei de masacrele din Treznea, Ip, Ciumărna, Moisei, AitaSeacă, Sărmașu, Luduș, Hărcana, Nușfalău, Cerișa, Marca, Brețcu, Mureșenii de Câmpie, Mihai Bravu, Zalău, Huedin, Belin, Zăbala, Halmășd, Sântion, Cosniciu de Sus, Camăr, Aghireș, Sucutard, Ditrău, Suciu de Sus, Tărian, PrunduBârgăului, Cătina, Răchitiș, Șincai, Turda, Ozd, Gădălin etc. A fost și ziua celor morți acolo, politrucilor!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

2 comentarii

  1. Important este sa nu incetam sa credem ca Romania poate avea un viitor mai bun!Numai bine tuturor!

  2. De unde stii ca au , citez, „poponeața roză „? Poate fi rosie sau vanata, de atata …stat pe scaun. :)))) Poate roza e a lui Iohannis, ca e cam plimbaret el si probabil are circulatia buna. :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *