DNA cere iar urmărirea penală pentru Elena Udrea

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) cere din nou urmărirea penală pentru deputatul Elena Udrea. Este vorba de cauza mediatizată pe 22 septembrie 2016, când Elena Udrea a fost audiată de procurori în legătură cu o presupusă șpagă de un milion de euro, dată în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2009.

DNA solicită sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Elena Udrea, la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

În același dosar este urmărită penal și Ioana Băsescu.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale”, precizează comunicatul DNA:

Alessandra Stoicescu și invitații săi au comentat informația în ediția de miercuri a emisiunii ”100 de minute”.

Potrivit lui Victor Alistar, rămâne de văzut dacă sunt aspecte legate strict de exercitarea mandatului de ministru și nu doar faptul că avea în paralel și calitatea de ministru.

loading...
Loading...

Citește și

Preot MORT de BEAT cărat lângă sicriu la slujba de înmormântare! Foto!

Un preot beat  a ajuns celebru pe Internet! Asta pentru că imaginile cu el întins …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *