duminică , 17 decembrie 2017 - 12:16

Document bombă pregătit de Guvern. Amenzile cresc și de 50 de ori

Guvernul a redactat un document bombă, care schimbă regulile aplicate în ultimii 25 de ani și prin care vrea să întărească disciplina în urbanism și autorizarea construcțiilor. Amenziile aplicate în construcții cresc, potrivit acestui document, cu până la 50 de ori.

 Potrivit Profit.ro, Guvernul modifică Legea actuală de autorizare a executării lucrărilor de construcții, aplicată din 1991, în principal prin creșterea semnificativă a cuantumului amenzilor aplicate pentru încălcarea normelor legale privind urbanismul și autorizarea executării construcțiilor.

Investitorii sau executanții care efectuează sau desființează fără autorizație diferite lucrări primesc acum o amendă minimă de 1.000 de lei. Prin noul document, amenda crește la 20.000 de lei. Dacă în prezent amenda maximă este de 100.000 de lei, aceasta va fi redusă la jumătate.

Pentru împiedicarea ori sustragerea de la efectuarea controlului, prin interzicerea accesului organelor de control sau prin neprezentarea documentelor și a actelor solicitate, intervalul de amendă va urca de la 3.000 de lei – 10.000 de lei la 50.000 de lei – 100.000 de lei.

În același timp, neanunțarea datei începerii unei lucrări de construcții autorizate va atrage o amendă dublată, de la 1.000 de lei astăzi la 2.000 de lei.

Și acestea sunt doar o parte din majorări. Vezi pe Profit.ro toate amenzile care vor crește.

loading...
Loading...

Citește și

ȘOCANT! Un tânăr din Tg-Jiu S-A SPÂNZURAT la numai 22 de ani, DIN CAUZA UNEI RELAȚII AMOROASE

Un tânăr de 22 de ani din Tg-Jiu a fost găsit spânzurat, vineri, de o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.