Doi LIDERI, în SCANDAL pe Legea ENERGIEI! LOVITURĂ pentru CEO

excavator-cariera

Dian Popescu și Tudor Barbu se contrează dur pe modificările aduse Legii Energiei de câțiva parlamentari, printre care și senatorul ALDE, împreună cu deputații Scarlat Iriza și Vasile Popeangă.
dian-popescu

Dian Popescu este primul care a ieșit la atac. Senatorul din colegiul numărul 1 i-a acuzat pe liberali că au votat împotriva modificărilor ce ar fi putut ajuta Complexul Energetic Oltenia. Parlamentarul susține că, prin votul exprimat, PNL-ul a dat o lovitură CEO și le cere liberalilor să le explice oamenilor de ce s-au opus salvării companiei miniere. “Nu am înțeles de ce liberalii prima dată au fost de acord și au votat această lege, iar în momentul în care guvernul, Cioloș le-a dat ordin să voteze împotrivă, au votat împotrivă. Aici, ei trebuie să dea explicații, PNL din județul Gorj, pentru că ei trebuiau să înțeleagă, prin reprezentantul lor din Dămăroaia, că cel puțin puteau de fațadă să voteze PENTRU. Oricum era de fațadă, era o minciună și așa, dar totuși trebuiau să voteze și așa, pentru că aceste legi nu sunt legi pe care le-am făcut eu peste noapte așa cum am visat, ci au fost niște legi gândite de foarte mult timp. Nici eu nu am știut că domnul Tudor Barbu s-a abținut, dar presa a sesizat acest lucru, pentru că este afișat pe site-ul Senatului. Abținerea la un vot în regulamentul parlamentar este exact ca un vot împotrivă. Practic, nu a vrut să meargă până în extremă cu PNL și s-a abținut la vot. Din punctul meu de vedere, mai ferm era dacă vota la una cu toți colegii lui ÎMPOTRIVĂ. PNL, de data asta, a dat o lovitura CEO și va trebui să răspundă în fața oamenilor, să dea explicații, nu puerile, nu explicații golănești de cartier, ci explicații politice, de ce se opun modificărilor legii energiei, de ce se opun, practic, salvării Complexului Energetic Oltenia”, a declarat senatorul ALDE.

Barbu: Mă flatează

Senatorul Tudor Barbu a explicat de ce s-a abținut la votul pe modificările la Legea Energiei retrimise în Parlament de președintele României, Klaus Iohannis. „Votul meu a fost filmat, este cel mai comentat vot din istoria Gorjului. Mă flatează. Faptul că un vot al meu este subiect de analiză atâtea zile în presă, nu este vot ÎMPOTRIVĂ, este o abținere. Parlamentarii pot vota DA, NU sau MĂ ABȚIN. Parlamentarul votează MĂ ABȚIN atunci când nu are o părere complet formată despre acea lege și nu-și poate asuma un vot sau se abține când consideră că legea respectivă, așa cum consider eu în cazul de față, trebuie regândită și reanalizată printr-un alt proiect de lege. Pentru că, actuala lege, în forma în care ea, a fost aprobată de mult, acum nu s-a votat ÎMPOTRIVA sau pentru lege, foarte multă manipulare în presa din Gorj, s-a votat o solicitare a președintelui Iohannis de revizuire a legii, în sensul în care conform administrației prezidențiale și este și părerea mea, legea aceasta încalcă prevederile liberei concurențe. Deci, m-am abținut din două motive. Pentru că eu consider că această lege, așa cum se va vedea și în viitor, nu rezolvă niciuna dintre problemele CEO”, a precizat senatorul liberal.
tudor-barbu

Barbu, obosit

Pentru că Dian Popescu i-a reproșat votul pe modificările aduse la Legea Energiei, Tudor Barbu îl acuză de tupeu nemărginit și-l face infractor. „Domnul Dian Popescu să-și pună, dar nu are ce mandat să-și pună, pentru că nu are nici măcar mandat moral nu are omul ăsta. Acum stau să comentez ce spune Dian Popescu. Eu nu am interese oculte, eu nu mi-am angajat soția la stat pe interesele Complexului Energetic Oltenia, eu nu mi-am pus directori, cum și-a pus Dian Popescu în CEO, eu nu am participat, ca alții, la devalizarea și la jefuirea economiei naționale ani de zile, eu nu am fost condamnat că m-am prefăcut că fac stadioane în Gorj, nu mi-am bătut joc de banii oamenilor din Peștișani. Deci, Dian Popescu are un tupeu nemărginit. Un infractor condamnat la pușcărie, e adevărat fără executare, să aibă tupeul să comenteze. Este deja prea mult. Am obosit să răspund la afirmațiile lui. Nu are sens. Vă promit că mă voi strădui ca aceasta să fie ultima referire publică la un individ care chiar nu mai contează de foarte mult timp în politica românească”, a răbufnit liderul PNL Gorj.

Dian: NU are nicio MESERIE

Atacat dur de Tudor Barbu, Dian Popescu îi dă replica. „Dacă Barbu, care nu are nicio meserie, uitați-vă în CV-ul lui, a ajuns să facă analiză pe sistemul energetic din România, iar eu să comentez la ce spune acest individ, înseamnă că ne lăsăm și de politică, dar și de producerea energiei în județul Gorj și plecăm toți acasă. Cred că aici trebuie să vorbească specialiștii. Nu cred că eu trebuie să intru în dispută cu băiatul din Dămăroia, cred că minerii și energeticienii, în momentul în care aud acest individ și îl văd pe stradă, ar trebui să-l întrebe ce caută în județul Gorj. A venit să vadă operele lui Brâncuși, a auzit de ele, că din punct de vedere politic să facă el ceva pentru Gorj, nu va reuși să facă niciodată, nu a făcut în patru ani de zile și nu va face nici de acum încolo”, a conchis Dian Popescu.
loading...
Loading...

Citește și

Planuri MARI în Energie!

Hidroelectrica analizează posibilitatea de a achiziţiona parcuri eoliene şi fotovoltaice în ţară, precum şi alte …

2 comentarii

  1. Cei doi indivizi cu cat sunt mai departe de energie, cu atat mai bine.Pt a elabora o lege in domeniul energiei ,trebuie sa ai scoala.Nu-i cazul lor.

  2. Ăștia doi nu stiu nici pe unde intra curentul nici pe unde intra lumina in bec.Punetiii sa aprindă un bec cu doua întrerupătoare cap scara si veți vedea ca mor de foame lângă bec si întrerupătoare.Ce sa mai spun ca n_au auzit de agenda Merlin cu simboluri.Hai întrebații daca stiu ce e de ce nu amintesc de ea sau de standardizare in lege !?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *