vineri , 28 aprilie 2017 - 13:06

Doliu în BOR

Înaltpreasfințitul Iustinian Chira a murit fulgerător. Sâmbătă seară a suferit un infarct, iar duminică a murit la Spitalul Județean din Baia Mare. 

ÎPS Iustinian Chira s-a stins la vârsta de 95 de ani. Memorialistul și publicistul Dan Ciachir a dezvăluit, pentru DCNews, informații esențiale din viața Înaltpreasfințitului Iustinian Chira.

”ÎPS Iustinian Chira e cunoscut prin faptul că a fost 40 de ani stareț la Rohia, din 1944, când avea 23 de ani, și alt merit foarte cunoscut al său este că a făcut în așa fel încât părintele Nicolae Steinhard, care a fost introdus în monahism pe 16 august 1980, să poate fi acceptat. Nicolae Steinhard a vrut să se inchinovieze și-n altă parte, dar nu-l lăsa statul, Departamentul Cultelor. Atunci, starețul de la Rohia l-a dus în monahism, iar Preasfințitul Iustinian, în calitate de episcop vicar la Cluj pe atunci, a făcut în așa fel încât să fie un fapt împlinit intrarea în monahism a lui Nicolae Steinhard. Starețul Serafim Man și Preasfințitul Iustinian au riscat pentru a fi hirotonit Nicolae Steinhard, care a avut un regim aparte, respectându-i-se statutul de scriitor, i s-a dat biblioteca.”, a sublinian Dan Ciachiar pentru DCNews.

”Arhiepiscopul Iustinian al Maramureșului și Sătmarului a ținut un jurnal care va fi o mare cronică, depășește 70 de caiete. Când va fi publicat, vor fi lucruri foarte interesante”, a dezvăluit Dan Ciachir, care a amintit și marele merit al ÎPS Iustinian Chira al reînființării Episcopiei Maremureșului și Sătmarului, în urmă cu 25 de ani, pe care a condus-o exemplar.

loading...

Citește și

FOTO. INCREDIBIL! Ea este tanara care a murit, in aceasta dimineata, in accident. In urma cu doua zile, isi facea planuri de viitor.

Bizu Roxana Mădălina este tânăra de 25 de ani care a decedat, in aceasta dimineata, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.