Doooctorate avem! Care mai dorește? Doooctorate!

ionut-catrinaSuntem o țară de „doctori”. Desigur, nu e vorba sub nicio formă de medici, acele persoane care ne ajută să ne însănătoșim etc. Nu, mă refer la posesorii de titluri de doctor, de care nu mai ai loc în țara asta. „Doctorii” din România se împart în două mari categorii, bazate – pe undeva – pe un coeficient de inteligență. Veți vedea.

Practic, legat de prima categorie, te lovești la fiecare colțișor de stradă de numeroși analfabeți, dar care-s doctori „în ceva”. A fi doctor în domeniul X e un obicei, un soi de „must have”, pe care barosanii retardați, dar cu mulți bani și pile fără număr, și-l permit fără vreo problemă, râzând ca o hienă în fața celor care studiază din greu și care-și doresc un asemenea titlu. Ăștia, retardații, au cumva senzația că un titlu de doctor le urcă IQ-ul și bagajul de informații din cap. Bă, analfabeților, aveți idee câtă muncă și câți ani se trudește pentru a ajunge să te semnezi ori să te prezinți „doctor”?! Nu vă e rușine deloc, așa-i? Nu știți diferența între „s-a” ori „sa”, dar nimic nu vă împiedică la locul de muncă să fiți gâdilat cu titlul nemeritat, corect? Dacă s-ar analiza lucrările de doctorat ale tuturor acestor retardați cu aere de intelectuali, ghici câte titluri s-ar retrage pentru plagiat? Exaaaact! Căci e muncă titanică la o lucrare de inginerie, de exemplu. Dar altfel te vede lumea, „geniule”, când ești doctor, așa-i? Nu mai socotim cine știe ce spor la salariu ori vreo ascensiune spectaculoasă în cariera ta falsă…

Cealaltă categorie de „doctori” vizează strict oportuniștii zilelor noastre. Nu-s proști, știu să se învârtă așa cum trebuie pentru a le fi bine, au învățat câte ceva la viața lor. Iar dacă, politic ori pe alte considerente, pot căpăta un doctorat, nu se vor da înapoi vreodată. Și aici, dacă s-ar analiza tezele/lucrările lor, s-ar diminua dramatic numărul doctorilor.

Dar, cum nimeni nu se ambalează prea mult, la nivel oficial, nu vom afla vreodată numărul real al celor ce și-au luat pe bune doctoratul. Mai nou, Senatul a votat ca entitatea ce verifica legalitatea (sunt ori nu plagiate lucrările „doctorilor”) nu mai are acest drept. RUȘINE! O clasă politică jegos de coruptă nu vrea să se afle adevărul despre traseul lucrărilor „doctorilor”… Mai e ceva de spus?

Aaaa, da: România are mai mulți doctori decât Germania, Franța, Italia și Marea Britanie. Sau față de Cehia, Ungaria și Polonia. Acestea din urmă ne depășesc toate la testele PISA însă… Nu e asta prostie cu fudulie?! Mai mult de atât: avem 251 de „doctori” la milionul de locuitori. Nu o spun eu, o afirmă statistica. Undeva la 5.000 de „doctori” ies anual pe bandă rulantă. Vă dați seama? Câte idei noi în fiecare domeniu! Inovație, neică! Calitate! Și, desigur, și cantitate, că la noi…

Toate astea în vreme ce, în tot intervalul 1900-1989, în România s-au acordat 1.000 de titluri de doctor.

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

Un comentariu

  1. Nr.de doctori in ROMANIA este egalat doar de numarul de generali din dictaturile militare care au fost la putere in Amerca de Sud.In Romania cel mai reprezentativ caz ,este al unei persoane publice bucurestene,om de afaceri,mare evazionist,care pana la varsta de 24 de ani, era doar posesorul unei diplome de 10 clase primare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *