Doruțu vrea din nou viceprimar. Davițoiu vrea și el…

claudiu_matei…orice funcții, posturi sau, de ce nu, o înțelegere amiabilă, un troc politic contra renunțarea la o acțiune judecătorească de vreo juma’ de miliard vechi.

Detaliez: Doru Cornescu, eternul candidat la Primăria Turceni, veșnicul vânător al postului de primar și al funcției de director de liceu, și-a înfoiat, din nou (pentru a câta oară?) mușchii de pemepist și vrea să fie secundul primăriței Cilibiu. Situația e atât de ridicolă încât merită aprofundată. Cornescu, fost pedelist până la fuziunea cu PNL, s-a pregătit intens pentru alegerile din iunie, după ce a eșuat lamentabil, cel puțin de două ori, în mandatul trecut, în încercările sale de a o înlătura din funcția de viceprimar pe Cristina Cilibiu și a-i lua locul. Liberalii au mers pe mâna moartă a lui Gâlceavă și au pierdut. Probabil și Gâlceavă era conștient că nu mai prinde un mandat și spărgea semințe în preumblările din campanie, împreună cu tot stafful. Doruțu s-a reorientat rapid spre PMP, care și așa nu avea pe cine arunca în bătălia de la Turceni, și s-a văzut câștigător înainte de a începe campania. Cu greu a făcut față umilinței de a pierde detașat o nouă confruntare cu Cilibiu, de data asta departe de jocurile politice din consiliul local, chiar în fața electoratului. După aproape două luni de la înfrângere lui Cornescu i s-a sculat, iarăși, orgoliul (sic!) și vrea viceprimar. Dacă nu, director la Liceul Tehnologic, sau șef de CAP, da’ șef să fie. Curios, cel care a adus chestiunea în spațiul public a fost șeful său de partid, Nicolae Davițoiu care vrea funcții. PMP face acum majoritate cu PNL în consiliu și i-l impune viceprimar pe eternul Cornescu.

”Mai alunecos ca un pește”, după cum a fost descris de Iordache, Davițoiu cred că ar renunța la idee, de altfel nici nu a exclus o alianță cu PSD, în condițiile în care și Iordache ar renunța la ceva. La ce? La o ordonanță de plată care se judecă în dosarul nr. 11425/318/2016, în valoare de peste 50.000 de lei.

Numai că, de data asta, singura dată, Davițoiu va pierde. Afaceristul Iordache e intransigent atunci când în joc sunt banii firmei și mult mai alunecos decât Davițoiu în politică. Cornescu știe mai bine aspectul ăsta, doar dintr-o singură mutare bine gândită/făcută și-a tras BMW. E adevărat Doruțu?

Davițoiu joacă tare în chestiunea asta, ca un adevărat administrator de micărie: dacă ies și numai două de un leu, dar să reprezinte câștig, e bine. Adică o reeșalonare, ceva, o înțelegere amiabilă, o amnistie fiscală, orice, numai să nu bage mâna în buzunar că atunci pornește taifunul politic împotriva lui Iordache și Cilibiu. Și dacă se mai ridică două-trei voci din PMP, că doar atâtea au mai rămas în jurul lui Davițoiu, cât să aibă loc la o masă pe terasa din parc, e belea mare. Vorba unui pamfletar: ”În scrierile lui Caragiale există canalii agreabile și educate”, în politica de astăzi cei agreabili și educați nu și-au găsit locul.

Nu e bine, domnule președinte, nu e bine!

loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

3 comentarii

  1. Davitoiu e ca taurul , nu vede in fata ochilor decat rosu-PSD si bani . Multi bani .Felicitari Gorj Domino pentru articol .

  2. Ciordel are porche etc pai voi vedeți numai gunoiul din ochii altuia dar din ochii lui Ciordel nu hoțiilor de PSD ce sunteți îi țineți palma alooo DNA durmiți ??

  3. Cel mai prost articol. Nu are nici un sens… Nu intelegi ce vrea sa spuna autorul acestui articol…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.