Dosarul în care Condescu a fost acuzat de evaziune fiscală, întors la procuror

condescu1

Marin Condescu, președintele onorific al FNME și fost șef al Clubului de Fotbal Pandurii Tg-Jiu, nu scapă de emoții în dosarul în care a fost cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Tribunalul Gorj a admis, ieri, plângerea formulată de Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova împotriva ordonanţei de clasare dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, a desfiinţat ordonanţa şi a trimis cauza la procuror pentru a se completa urmărirea penală.
În luna noiembrie a anului trecut, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj au dispus clasarea cauzei având ca obiect infracțiunea de evaziune fiscală, după ce cu un an înainte reprezentanții CEO îl reclamaseră pe fostul președinte al Clubului Pandurii, Marin Condescu, pentru săvârșirea mai multor nereguli.
Procurorii au stabilit că, din cercetările efectuate, nu a rezultat faptul că în calitatea de preşedinte al Asociaţiei Clubul Sportiv „Pandurii-Lignitul” Tg-Jiu, Condescu s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin neînregistrarea în totalitate a veniturilor sau prin înregistrarea de cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale. Anchetatorii au menționat în ordonanța de clasare că reevaluarea Hotelului Mina, înregistrarea eronată a investiţiilor la Stadionul „Tudor Vladimirescu” şi unele diferenţe valorice între balanţe şi bilanţuri sunt abateri de natură fiscală și nu există indicii privind comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, cu alte cuvinte ”fapta nu există”.

ordonanta-condesc

Finanțele publice au atacat decizia la prim-procurorul unității de Parchet și, ulterior, la instanța de judecată, care a decis acum completarea urmăririi penale și a retrimis cauza la procuror.
Soluția Tribunalului Gorj este definitivă așa că cercetările în dosar vor fi reluate, în curând, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Din acest dosar a fost disjuns un altul, în care existau indicii privind săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, care a fost declinat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Adrian Georgesculoading...
Loading...

Citește și

Excavatoarele carierelor miniere din CEO, DEBLOCATE! Modificările la Codul Silvic au primit votul deputaţilor

Terenurile pot fi scoase din fondul forestier pentru lucrări miniere de interes naţional, conform propunerii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *