luni , 20 noiembrie 2017 - 21:20

Două mii de gorjeni nu au carduri de sănătate

card-de-sanatate

În cursul anului trecut s-au eliberat 2.155 carduri europene de asigurări de sănătate pe baza cererilor depuse la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj. Anul acesta, până la 23 august, s-au înregistrat 1.967 cereri pentru eliberarea cardului european de asigurări de sănătate.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj, 1.967 de asigurați au solicitat eliberarea cardului european, până la data de 23 august. „Până la data de 23 august s-au înregistrat, la sediul CJAS Gorj, 1.967 cereri pentru eliberarea cardului european de asigurări de sănătate, în creştere cu 362 carduri faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015. Anul trecut s-au eliberat 2.155 carduri europene de asigurări de sănătate pe baza cererilor depuse la sediul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj”, a declarat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj. Cardul european reprezintă documentul care conferă titularului asigurat dreptul la prestaţii medicale necesare în cadrul unei şederi temporare într-un stat membru al Uniunii Europene. Acesta se eliberează asiguratului în urma unei solicitări depuse la sediul instituţiei sau prin e-mail. Eliberarea cardului european se face la cererea persoanei asigurate. Acesta poate fi folosit numai pe teritoriul statelor membre UE/SEE.

loading...
Loading...

Citește și

Gorjul pe locul III! Vezi la ce!

Angajatorii din străinătate care caută în România lucrători pentru plantațiile în câmp sau sere au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.