Două persoane au murit din cauza furtunilor puternice

Aproximativ 2.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit pentru salvarea populației din zonele afectate de fenomenele meteo din ultimele 24 de ore. Potrivit unui comunicat al MAI remis luni AGERPRES, două persoane și-au pierdut viața din cauza furtunilor puternice.

Conform datelor centralizate la nivelul MAI, în ultimele 24 de ore au fost emise 30 de avertizări/ atenționări de fenomene meteorologice periculoase imediate, 11 de Cod Portocaliu, care au vizat județele Alba, Arad, Brăila, Buzău, Cluj, Mureș, Prahova, Suceava și Timișoara și 11 de Cod Galben, care au vizat județele Brăila, Botoșani, Buzău, Neamț, Prahova, Suceava și Tulcea.

De asemenea, în același interval au fost emise opt avertizări hidrologice de inundații pentru râurile din centrul și vestul țării.

Potrivit sursei citate, pentru salvarea populației din zonele afectate și reducerea efectelor inundațiilor au intervenit aproximativ 2.000 de angajați ai MAI, cu 900 de mijloace de intervenție. Au fost mobilizați astfel peste 1.100 de pompieri, 700 de polițiști și 100 de jandarmi. În zonele unde a existat risc pentru populație angajații MAI au evacuat preventiv 162 de persoane, majoritatea fiind cazate la rude sau în spații puse la dispoziție de autoritățile locale, în zone sigure.

În județele Mureș, Suceava pompierii și polițiștii au evacuat preventiv noaptea trecută 98 de persoane și în județul Hunedoara au fost evacuate preventiv 60 de persoane, se arată în comunicatul MAI.

În prezent intervențiile pompierilor se desfășoară pentru evacuarea apei, astfel încât persoanele evacuate preventiv să poată reveni la locuințe.

Potrivit MAI, două persoane și-au pierdut viața din cauza furtunilor puternice, un minor din județul Mureș, ca urmare a prăbușirii unui copac peste un autoturism în care se aflau 2 adulți și 3 copii, și un adult din județul Timiș, care a fost lovit de fulger.

loading...
Loading...

Citește și

Galerie foto: Acţiuni ale IPJ de promovare a Gorjului turistic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *