E. Iordănescu: „Nu depinde de mine rezolvarea problemelor”

pag162-edi2

Cu mai puțin de 2 săptămâni înainte de reunirea pandurilor, echipa de fotbal gorjeană nu știe încă nimic legat de viitorul său. Mai ales și în cazul tehnicianului Edi Iordănescu, care își dorește să continue, dar nu știe cu cine… ”Gorj Domino” vă prezintă în exclusivitate un interviu fără menajamente cu antrenorul de 37 de ani, care încă mai speră să vadă ”luminița de la capătul tunelului”, la Târgu Jiu!      

 

Eu chiar îmi doresc să continui. E vorba de mediul pe care l-am construit la Pandurii și cel mai la îndemână mi-ar fi să continui. E vorba de munca mea de un an și jumătate, e vorba de visul de a ajunge să evoluăm în Europa. Dar, trece timpul și sper să nu fie prea târziu!
Edi Iordănescu   

Rep.: În ce măsură se mai poate vorbi acum de un nou viitor al lui Edi Iordănescu la Pandurii?
Edi Iordănescu: Mai degrabă cred că întrebarea asta ar trebui pusă celor care se ocupă de destinele echipei! Eu unul chiar nu pot în acest moment să vorbesc mai multe dacă nu am siguranța unei minime stabilități sau a unor minime condiții pentru performanță.

Rep.: S-a tot vorbit de CS U Craiova…
E.I.: Vă spun sincer că nu am semnat cu nimeni, am ținut permanent legătura cu cei de la Pandurii. Sper să se rezolve situația și să mă întorc în primul rând pentru club, pentru suporteri, pentru oamenii de la Târgu Jiu. Personal, pentru mine merge în plan secund colaborarea, mă interesează viitorul clubului. Ce am cerut prima dată când am venit la Pandurii, cer și acum. E vorba doar de normalitate. Într-adevăr am fost abordat de mai multe persoane, reprezentând impresari, cluburi, dar nu sunt încă aproape să semnez cu nimeni pentru că eu unul vreau un proiect viabil. Nu vreau să schimb echipa doar de dragul de a o schimba!

Rep.: Ai mai vorbit în această perioadă cu jucătorii de la Pandurii?
E.I.: Da, am mai vorbit pentru că ei mă tot întreabă mereu dacă știu ceva, dacă se vor rezolva lucrurile… Ei știu foarte bine că situația nu este una deloc OK. Și mai știu că dacă se rezolvă problemele de la club există șanse să rămân și e clar că și ei așteaptă acest deznodământ. E adevărat, sunt vreo 2-3 care cu greu mai poți să îi mai ți, gen Săpunaru, Hora, Răduț. Părerea mea că acei care sunt încă sub contract cu clubul, ar trebui să aibă încă răbdare, dar evident că nu sunt de acord ca această starea de incertitudine să se prelungească la infinit. Chiar îi înțeleg pe jucători, au și eu familie și e greu să reziști așa, când nu ți-au primit salariile de luni bune. Vedeți? În loc să vorbim acum de viitorul sezon, discutăm despre cu totul altceva! Păi perioada asta era planificată pentru cu totul altceva: pentru obiective, pentru alcătuirea echipei, pentru cantonamentul de vară… Și când te gândești că în mai puţin de 2 săptămâni e programată reunirea echipei! Ca să concluzionez, din discuțiile avute cu jucătorii le-am transmis că nu depinde de mine rezolvarea problemelor.

Rep.: Schimbând puțin subiectul, Pandurii va avea doar un singur jucător la Euro. Te așteptai?
E.I.: Sincer, nu prea pot să comentez eu, aș putea să fiu și subiectiv, dar oricum este decizia staff-ului tehnic de la națională, ei au anumite obiective, responsabilități… Eu, personal, mi-aș fi dorit totuși cât mai mulți jucători de la Pandurii care să fie în lotul pentru Euro. E important însă, că au fost acolo, practic între cei mai buni fotbaliști din România și îmi doresc ca ei să rămână acolo, la acel nivel. Important e să priceapă că au intrat sau unii dintre ei chiar au reintrat în circuitul echipei naționale. Sper să fie doar un pas pentru ei. Probabil că nu poți fi fericit că ai ratat la mustață un Turneu Final, dar e un mare pas înainte. Oricând pot reveni în atenția naționalei. În ceea ce-l privește pe Săpunaru, e clar că el merită să fie acolo, vorbim de o certitudine și chiar pentru postul de titular în tricoul României. El a ajuns deja la un anumit nivel, are valoarea, experiența, care îl recomandă să fie prezent la un Turneu Final.

Rep.: Având în vedere că până și tu ai simțit și simți acum pe propria piele problemele financiare mari ale unei echipe, cum vezi viitorul sezon al Ligii I?
E.I.: Din păcate, semnele nu sunt deloc bune. Și problemele financiare vă spun că există acum la mai multe echipe din Liga I. Clar trendul este descendent și  toți cei implicați în fenomen trebuie să căutăm soluții. Până și cei care ne conduc sau cei care ne vor conduce ar trebui să își mai mute atenția și către sportul românesc și mai ales la fotbal, că este un fenomen social. Indiferent de eșalon. Acum au auzit de Farul (nr. red. –clubul Farul Constanța) că s-a pus lacătul, probabil și în timpul sezonului vom mai auzi și alte vești proaste. E clar, competiția își pierde din atractivitate, vedem ce se întâmplă și prin ligile inferioare, iar în Liga I majoritatea echipelor, în proporție de 80%, sunt dependente de banii din drepturile TV. Păi dacă nu facem ceva, în felul asta s-ar pune în curând cheia peste tot fotbalul românesc! Se fac deja multe compromisuri financiare, dar lumea nu pricepe că ar trebui învestit în organizare, infrastructură… Mi-e tare frică să nu avem un sezon viitor foarte slab calitativ.

A consemnat Alin Peptan

loading...
Loading...

Citește și

Târgu Jiul în „febra” pentru Europenele de box

A mai rămas foarte puțin timp până la debutul, în premieră, în orașul lui Brâncuși, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *