E LEGE: VIN la TINE acasă! Cât te COSTĂ!

Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) va stabili un calendar national de implementare a contoarelor inteligente de masurare a consumului de electricitate, dupa evaluarea unor proiecte-pilot, a declarat, marti, Mihaela Plesca, sef serviciu Cooperare si programe in domeniul eficientei energetice din cadrul ANRE.

 ‘In 2012 a fost facuta o analiza cost-beneficiu pentru implementarea contoarelor inteligente, din care a reiesit ca implementarea lor este pozitiva in cazul energiei electrice. Astfel ca, in 2014, a fost emis un ordin al ANRE privind implementarea sistemelor de masurare inteligente’, a spus Plesca, in cadrul unei conferinte pe tema eficientei consumului de energie.

‘Avem in derulare programe pilot, iar evaluarea lor se va realiza in acest an. Ca urmare, vom stabili un calendar national de implementare, care va fi etapizat. Ar fi trebuit sa avem 80% pana in 2020, dar in functie de evolutia acestor proiecte pilot vom cunoaste ritmul de implementare’, a mai spus reprezentanta ANRE.

La inceputul acestui an, un ordin al ANRE a prevazut eliminarea tintei propuse pentru anul 2020 privind implementarea de contoare inteligente de energie electrica la aproximativ 80% din clientii finali, intrucat nu fusese finalizata o evaluare cost-beneficiu.

In nota de prezentare a noului ordin, ANRE arata ca a avizat 18 proiecte-pilot in valoare de 69.639.770 lei, pentru cei 8 operatori de distributie a energiei electrice concesionari. Proiectele-pilot au fost avizate in luna martie 2015 pentru 6 operatori de distributie: Enel Distributie Muntenia, Enel Distributie Banat, Enel Distributie Dobrogea, CEZ Distributie, E.ON Distributie Romania si Electrica Transilvania Sud si in luna august pentru FDEE Electrica Transilvania Nord si FDEE Electrica Muntenia Nord.

Sursa: http://www.informatiazilei.ro/2016/09/13/social/lege-vin-tine-acasa-control-anuntat-11885.html

loading...
Loading...

Citește și

Zeci de poliţişti anchetaţi din cauza unei fete! Unul dintre ei s-a sinucis!

Mai mult de zece poliţişti de la Oakland Police Department din California au fost anchetaţi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *