În Egipt au fost descoperite peste 1000 de statui şi 8 mumii


Arheologii din Egipt au realizat una dintre cele mai mari descoperiri din ultima vreme de pe Valea Nilului. În mormântul unui nobil, de pe malul de vest al Nilului, specialiştii au găsit peste 1000 de statui, 10 sarcofage şi 8 mumii. Cercetările continuă, arheologii preconizând că vor descoperi mai multe astfel de obiecte.

Ministrul Antichităţilor din Egipt presupune că mormântul ar fi fost construit pentru Userhat, un nobil care ocupa funcţia de judecător în perioada Noului Regat (1500 – 1000 î.Hr.). În una dintre camere, arheologii au descoperit o colecţie de figurine şi mai multe măşti din lemn. Liderul arheologilor, Mostafa el-Waziri, a declarat că într-o altă cameră au fost descoperite mai multe statuete care înfăţişează diferiţi faraoni, aparţinând mai multor dinastii. De asemenea, acesta a declarat că cercetările continuă, mormântul fiind o adevărată mină de aur pentru arheologie.

Sarcofagele erau într-o stare de conservare foarte bună, câteva doar fiind puţin sparte sau deteriorate. Ele şi-au păstrat bine culorile puternice de roşu, albastru, negru, verde şi galben, având pictate şi portretele celor decedaţi. Arheologii au găsit una dintre mumii înfăşurată în pânză foarte puţin deteriorată. De asemenea, printre obiecte se aflau şi vase albe, portocalii, verzi sau cu inscripţii, fiind folosite la diferite ritualuri.

Sursa: historia.ro

loading...
Loading...

Citește și

Povestea japonezului care a fost dispreţuit întreaga viaţă pentru că a supravieţuit scufundării Titanicului

Cultura japoneză diferă în privinţa mai multor aspecte de cea occidentală, una dintre cele mai …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *