Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu românesc

Egiptul, cel mai mare importator mondial de grâu, a cumpărat marţi o cantitate de 420.000 de tone de grâu: 240.000 de tone din România şi 180.000 de tone din Rusia, la o licitaţie organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, informează Reuters.

GASC a informat anterior că a primit oferte de la şapte furnizori la licitaţia sa internaţională pentru livrare de grâu în perioada 1-10 decembrie. Cea mai mică ofertă a fost de 182,74 dolari pe tonă, fără transport şi navlu, pentru 60.000 de tone de grâu rusesc şi a venit de la firma Louis Dreyfus.

În cazul grâului românesc, cea mai mică ofertă a fost de 183,50 dolari pe tonă, fără transport şi navlu, pentru 60.000 de tone de grâu şi a venit de la firma Cargill.

Se pare că asistăm la o revenire treptată la normalitate în Egipt după disputa privind conţinutul de cornul secarei, cu doi participanţi mai mulţi decât la ultima licitaţie”, a declarat un trader european.

În luna septembrie, guvernul egiptean a renunţat la cerinţa privind un conţinut zero de cornul secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale – n. r.). la importurile de grâu, după trei licitaţii care au trebuit să fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil.

Sursa DC News

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu puternic la chiliile mănăstirii!

Un incendiu a izbucnit, duminică-dimineaţă, la chiliile Mănăstirii Sf. Mina din localitatea Roşiori, pentru stingerea …

Un comentariu

  1. Ai zice ca Nilul de acum 3000 de ani izvoraste de la Polul Nord ,trece pe la Moscova ,apoi traverseaza Baraganul ,ajungand in Portul Constanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.