El este CEL MAI BINE PLĂTIT PRIMAR din Gorj. Iată SALARIU COLOSAL pe care-l încasează edilul!


Alegerea ca primar, în urmă cu nouă ani, s-a dovedit a fi afacerea vieții pentru un fost pedelist, actual liberal, a cărui prosperitate personală a devenit vizibilă chiar după primul mandat, atingând însă punctul culminant în zilele noastre când respectivul a reușit performanța de a fi cel mai bine plătit edil din Gorj. Și a lucrat din greu la acest lucru. În timp ce averea primarului crește proporțional cu numărul de sporuri pe care și le acordă, comuna pe care o conduce depășește, de ani buni, condiția de comună săracă, veșnic amenințată de maldărele de pământ gata să o ia la vale peste casele oamenilor la prima burniță.

Drumul spre prosperitate

Liviu Cotojman a schimbat fotoliu de viceprimar al comunei cu cel de primar, în anul 2008, când a lăsat în urmă o leafă de 2.000 de lei pe lună și un statut de om modest cu o avere constituită din două terenuri moștenite, o casă, moștenită și ea, și o Dacia 1300, fabricată în anul 1981. Câțiva ani mai târziu, adică în 2016 când a candidat pentru cel de-al treilea mandat, declarația sa de avere arăta cu mult mai bine decât în urmă cu opt ani, primarul fiind proprietarul unui apartament în Târgu-Jiu, cumpărat chiar după primii patru ani în fruntea Primăriei Roșia de Amaradia, al unui Hyundai Accent, cu care a înlocuit Dacia sa de muzeu. Cotojman a izbutit să pună în patru conturi de investiții peste 100.000 de lei și să trăiască confortabil dintr-un salariu de 6.000 de lei, lunar. Situația sa financiară i-a dat curaj să contracteze, în octombrie 2016, un împrumut de 52.000 de lei și să pluseze, în martie 2017, cu un altul de 50.000 de lei.

Nababul din Roșia de Amaradia

Cu atâtea obligații financiare pe cap, Cotojman a avut grijă să și aibă din ce să le onoreze crescându-și constant salariu până a ajuns să încaseze cea mai mare leafă de primar din Gorj, cu toate că Roșia de Amaradia n-a devenit între timp vreo comună europeană înfloritoare grație eforturilor edilului. Încă din decembrie 2015, Liviu Cotojman a dat o dispoziție prin care și-a mărit propriul salariu cu 10% ajungând să-i intre în cont, lunar, 11.943 de lei. La această sumă au contribuit și o serie de sporuri, unele dintre ele obținute de Cotojman în instanță, după ce a dat primăria pe care o conduce în judecată, cu toate că primarul nu este funcționar public, ci doar ales local. Printre sporurile care-i rotunjesc salariul lui Cotojman se regăsește și un spor de 50% pentru că este membru în comisia de fond funciar. Statul plătește edilului de Roșia de Amaradia inclusiv pentru stresul pe care-l suportă zilnic ocupându-se de treburile oamenilor care l-au ales cu un spor 35% din salariu, spor pentru suprasolicitare neuropsihică.

I-a mărit, ilegal, indemnizația viceprimarului

Curtea de Conturi a constatat la fiecare control efectuat la Primăria Roșia de Amaradia că au fost făcute plăți ilegale ca urmare a acordării unor indemnizații și sporuri, altele decât cele pronunțate ca fiind legale prin hotărâri judecătorești, sumele fiind considerate prejudicii. La ultimul control, în septembrie 2015, inspectorii de conturi au constatat că s-au efectuat plăţi de personal, fără temei legal, în perioada octombrie 2012 – august 2015 în sumă de12.535 lei, reprezentând spor de dispozitiv, spor de confidenţialitate şi contribuţii datorate de angajator.
În raportul întocmit de Camera de Conturi Gorj se menționează că în perioada 01.11.2014 – 30.09.2015 s-au făcut plăţi,în afara cadrului legal, în sumă de 23.056 lei, ca urmare a stabilirii, prin dispoziţia primarului Liviu Cotojman, pentru viceprimarul comunei a unei indemnizaţii lunare mai mare decât cea prevăzută de dispoziţiile OUG nr. 103/2013.

loading...
Loading...

Citește și

CONTRACT cu CEO! 60 de hectare de teren, ÎMPĂDURITE în timp RECORD! Angajaţii TESA, pe câmp!

CE Oltenia redă periodic în circuitul natural, terenuri care au fost exploatate de lucrări miniere. …

3 comentarii

  1. Foarte mare leafa acestui primar .este de ajuns 2000 de lei .sa ii fie rusine pentru ca si.a marit singur salariul . Sunt oameni care nu au ce lucra in gorj .iar el isi permite luxul de a.si mari salariul .Rusineeee !!!!!! Nesimtire

  2. poate si spagile constituie depozitu ala din banca

  3. Liviule, s au prins astia de jmecherie
    eu plec in canada sa fiu mai sigur ca nu ma slta astia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *