Elevii din Motru vor să învețe o meserie, dar nu au UNDE!

motru22

Un grup de elevi și trei cadre didactice din Motru s-au hotărât să participe în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei cu proiectul „Sudează-ți viitorul”. Aceștia își doresc un atelier de sudură unde să învețe această meserie.
„Este un proiect gândit pe termen lung care va pregăti multe generații de elevi ai școlii profesionale în meseria de sudor. Atelierul școală va fi utilizat în scop didactic, prin voluntariatul cadrelor didactice si cu sprijinul maiștrilor se vor produce bunuri necesare unei funcționări optime. Școala și partenerii își vor continua activitatea curentă după finalizarea proiectului cu performanța îmbunătățită. Proiectul vizează și un impact la nivelul politicii și strategiei educaționale,având ca la final va propune un model validat de dezvoltare și îmbunătățirea educației pentru micii întreprinzători. (…)Din informațiile furnizate de reprezentanții Consiliului Local Motru privind oferta locurilor de muncă și refuzul tinerilor de a se angaja din motive că nu cunosc meseria,ne-am dat seama de necesitatea dotării atelierului școală pentru a putea învăța elevii ce înseamnă și cum trebuie să practice meseria de sudor. Prin acest proiect dorim să ajutăm tinerii să se angajeze,să oferim agenților economici și micilor întreprinderi tineri pregătiți în meseria de sudor”, se arată în proiect.
Pentru a primi fondurile necesare, proiectul trebuie să strângă cât mai multe voturi pe care le puteți oferi accesând acest link și apăsând butonul „ Votează și tu!”: http://itla.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/proiect-sudeazati-viitorul-id-1950-cmsid-65.

loading...
Loading...

Citește și

 Daca ai terminat clasa a VIII-a si te gandesti la urmatoarea etapa din viata ta, generatia de electricieni a viitorului te asteapta in cadrul programului Ucenic Electrician!  

De 2 ani, programul Ucenic Electrician sprijinit de operatorul Distributie Oltenia ofera oportunitatea de a …

Un comentariu

  1. la colegiul tehnic motru,fostul liceu industrial era un atelier foarte dotat;avea ateliere de lacatuserie,strungarie,electrice-cum au ajuns ele acum si cine a contribuit la asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.