Epidemia de rujeolă se extinde

Institutul Cantacuzino a confirmat, joi, suspiciunea de rujeolă în cazul celui de-al treilea copil decedat, a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu, potrivit Adevărul.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că trei copii cu vârsta sub un an au murit şi alţi 675 au fost diagnosticaţi cu rujeolă în 23 de judeţe, în primele opt luni ale anului. Comparativ cu anul 2015, creşterea cazurilor de rujeolă este mai mult decât alarmantă, anul trecut fiind doar şapte cazuri confirmate de rujeolă şi niciun deces.

Cele mai multe cazuri de rujeolă au fost înregistrate la graniţa dintre judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj (219 cazuri), în judeţul Mureş(145 cazuri), în judeţul Arad (113 cazuri, din care două decese la copii cu vârsta sub 1 an), în judeţul Timiş (71 cazuri din care un deces la copil cu vârsta sub 1 an), în judeţul Suceava (27 de cazuri), în Braşov (33 de cazuri), în Sălaj (7 cazuri), în Hunedoara (14 cazuri), în Caraş-Severin (13 cazuri) şi în judeţul Alba (trei cazuri).   Totodată, au fost confirmate cazuri sporadice de rujeolă la persoane nevaccinate sau incomplet vaccinate în Bucureşti (4 cazuri) şi judeţele Bacău (3 cazuri), Bihor (un caz), Constanţa (3 cazuri), Dâmboviţa (2 cazuri), Giurgiu (un caz), Mehedinţi (un caz), Neamţ (2 cazuri), Olt (2 cazuri), Sibiu (3 cazuri) şi Vaslui (un caz).

loading...
Loading...

Citește și

Unde va ploua în aceste zile!

Vremea în mini-vacanța de Rusalii. Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în mini-vacanţa de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *