Eșec și la Giurgiu. Pandurii își consolidează poziția de play-out…

faza-astra1

Astra Giurgiu – Pandurii Târgu Jiu 2-0, (1-0)
Stadion ”Astra” (Giurgiu), spectatori 1.000
Au marcat: Teixeira (40), Al. Ioniţă (52)
Astra: Lung jr. – Săpunaru, Geraldo, Fabricio, Al. Stan – Seto, Teixeira – Al. Ioniță II (Ricardo Alves ’85), Budescu, Nicoară (V. Gheorghe ’82) – Kortzorg (Lovin ’66). Antrenor: Marius Șumudică.
Pandurii: Stanca – Antal, Ungurușan, Vasjlievici, Grecu – Sânmărtean, Răuță (Trifu ’74) – Herea (V. Munteanu ’58), Voiculeț, Pârcălabu (Hlistei ’80) – V. Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraș.
Cartonase galbene: Kortzorg ’34, Budescu ’65 / Antal ’50, Pârcălabu ’61, Ungurușan ’74.
Arbitri: Alexandru Tudor – Dragoș Iliescu, Adrian Popescu; Cătălin Popa (rez.)

faza-astra1

Cu un lot deja subțiat simțitor și sub semnul improvizației, trupa lui Grigoraș a fost învinsă duminică seară, în deplasarea de la Giurgiu, cu Astra, în runda numărul XV a stagiunii 2016-2017. Astfel, Pandurii a ajuns la cea de a treia înfrângere consecutivă în Liga I și se îndreaptă încet, dar sigur, spre zona de play-out, acolo unde va încerca, de la anul, doar supraviețuirea în primul eșalon fotbalistic al României.

Etapa secundă a returului, a doua deplasare la rând pentru Pandurii a adus însă și cel de al treilea eșec consecutiv pentru formația gorjeană în această stagiune a Ligii I. Deși Petre Grigoraș spera la un rezultat surpriză la Giurgiu, în fața campioanei, jucătorii de la Pandurii nu au trecut peste problemele din ultima vreme sinonime cu salarii restante, tăieri de lefuri și mai nou, divorțul unor componenți de bază. Nevoit să improvizeze mai ales în axul central al defensivei, trupa lui Grigoraș a făcut față Astrei doar 40 de minute, iar odată cu golul lui Teixeira, reduta gorjeană a căzut. Reușita de 2-0 din dreptul lui Ioniţă (min. 52), a stabilit scorul final al disputei și o victorie meritată pentru gazde, care înaintea rundei cu numărul XV se situau la 5 puncte în spatele pandurilor. În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu a acumulat 17 puncte şi visează la participarea în play-off, în timp ce Pandurii, echipă care se confruntă cu grave probleme financiare, a rămas doar cu 19 puncte și se gândește din ce în ce mai mult la play-out. De notat că, formația din Târgu Jiu a avut deplasați la Giurgiu doar doi jucătorii străini, Vasjlievici și Mrzljak, ultimul revenind surprinzător la Pandurii după ce a ”dezertat” în urmă cu aproape 2 luni. După consumarea acestei etape de campionat, Liga I va lua o mică pauză datorită acțiunii echipei naționale a României. Rămâne deci, de văzut, în ce formulă va rămâne trupa lui Grigoraș având în vedere că mai mulți jucători și-au anunțat intenția de a pleca deja de la Târgu Jiu. Până acum, și-au reziliat contractele Christian Obodo, Gordan Bunoza şi Jordy Buijs, iar Țucudean este și el foarte aproape de a proceda la fel, nefiind mulțumit de noile salarii oferite de club, mai exact 1.000 euro lunar.

grig

Este o victorie meritată a Astrei, chiar dacă în prima repriză am avut și noi șansele noastre și am jucat în rest, aproape de la egal la egal cu adversarul. Și am și fost nevoit să improvizez în echipa de bază… Atât s-a putut. Nu am ce să le reproșez jucătorilor mei, sunt de admirat că au rezistat până acum după câte au trecut. Cei care vor rămâne, vom încerca să mergem până la capăt, deși situația rămâne grea. Probabil că ne vom concentra pentru lupta din play-out, în acest moment, play-out-ul pare din ce în ce mai departe.
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii Târgu Jiu

loading…
loading...
Loading...

Citește și

Treziți-vă! Săptămână decisivă de a avea din nou o echipă de primă ligă la Târgu Jiu

Din câte se știe deja, o șansă unică a apărut acum pentru ca Târgu Jiul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *