Este ok să fie susținut Victor Ponta pentru o nouă candidatură?

ionut-catrinaPentru a nu fi acuzați că suntem subiectivi, prezentăm șase frânturi de fapte, urmate de o interogație cu rol de concluzie. Mai departe judecați voi, cititorii.

Fapte: lui Victor Viorel Ponta (deputat de Gorj) i-a fost retras, de către ministrul Educației, titlul de doctor în Drept, fiind găsit vinovat de plagiat în ancheta făcută de CNATDCU (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare). Ce înseamnă asta? Simplu: Victor Viorel Ponta, deputat PSD de Gorj, a copiat – destul de grosolan – în teza doctorat cu titlul pompos „Curtea Penală Internațională”: „calupuri de text care sunt preluate integral”, aproximativ o treime de text fiind „plagiat” – afirmă Viorel (ce ironie să te cheme la fel!) Barbu, președintele CNATDCU.

Fapte: pentru a doua oară, Monica Macovei – considerată de mulți ruptă de realitate, deși declarațiile și faptele ei au substanță, fundament și sunt pertinente – a solicitat Baroului București excluderea lui Victor Viorel Ponta din amintita instituție. Ce înseamnă asta? Simplu: în baza retragerii titlului de doctor în Drept, „avocatul” V.V. Ponta nu mai poate fi avocat, căci acesta a obținut intrarea în Baroul București taman grație doctoratului buclucaș. Demersul Monicăi Macovei va fi analizat luna asta, la reluarea sedințelor consiliului baroului.

Fapte: Victor Viorel Ponta nu doar că a intrat fără examen în avocatură, dar a avansat profesional, reprezentând oameni în instanță, chiar predând ca lector universitar în cadrul Universității Româno-Americane, totul petrecându-se strict în baza aceluiași doctorat buclucaș.

Fapte: Victor Viorel Ponta, deputat de Gorj aflat în al treilea mandat, va fi susținut pentru încă 4 (patru!) ani de către PSD Gorj. Ce înseamnă asta? Simplu: va fi plantat pe prima poziție a listei de candidați social-democrați pentru Camera Deputaților, garantându-i-se accederea, încă o dată, în Parlamentul României, de unde – în mod cert – va contribui la conceperea legilor.
Fapte: în încercarea de a minimaliza fapta rușinoasă, Victor Viorel Ponta distrage atenția de la cele petrecute, spunând că acum economia va dudui, cumva atacând la baionetă. Ce înseamnă asta? Simplu: joacă tare, știind că emoția populară regăsită în masa de votanți poate fi decisivă pentru a i se ierta/uita de către electorat plagiatul.

Fapte: aproape toată clasa politică și acoliții acesteia și-au obținut doctoratele prin plagiat. Cum așa? Simplu: e greu, tare greu să faci o teză de doctorat originală, căci trebuie să vii cu o idee absolut nouă, să citești zeci de mii de pagini, să cercetezi enorm etc.. Pigmeii clasei politice nu prea au cum să facă această muncă sisifică. Nu au timp sau chiar nu-i duce mintea. Asta e clar! Acum sunt pe tapet Ponta și Oprea (care chiar a fost conducător de doctorate!), dar, pentru a se lămuri treaba, trebuie să se cerceteze orice teză de doctorat a celor ajunși acolo sus și asupra cărora planează suspiciuni. Indiferent dacă te numești Tobă, Kovesi etc. Și să se ia măsuri, desigur!

Concluzii triste: cât de firesc este ca un om dovedit că a mințit, că a furat prin plagiat, că a obținut bani și funcții/poziții/demnități să fie susținut pentru un al patrulea mandat de deputat de către o formațiune politică?! Mai putem vorbi de primenirea clasei politice?!loading...
Loading...

Citește și

Corupția și indiferența ucid în continuare

Acum un an, România s-a trezit în fața unei tragedii fără margini, ce a modificat …

15 comentarii

 1. Este la fel de OK cuma fost si numirea lui ion vulpe in functia de consilier al lui antonie pe probleme de minerit si expropieri, imediar dupa ce a fost eliberat din puscarie pentru o condamnare in legatura cu expropierile. Aceasta este pulitica psd-ului toti penalii si banditii la conducere. Mantog cel putin are bunul simt sa nu iasa ca paduchele in frunte.

 2. Mai ,,Gheo”,am ratat unica șansa din 1821 încoace , de a avea sef de stat din Gorj! Oare, cu ce ti’a greșit de nu’l mai vrei nici deputat? A rămas singurul om de stat care s a opus Jucului FMI si care bineînțeles , prin diferite procedee bine știute de cotropitori, a fost plagiator, HOT si alte asemenea calificative! Ne am șters la fund națiune cu șansa noastră! Fi tare dle Ponta ca mulți te vor de mult uitat!!!!!!

 3. este ok, dar numai in gorj ,restul tarii sa desteptat !!

 4. Un fapt important pe care totusi l-ai uitat. Aceeasi comisie, condusa de altcineva, a declarat acum un an ca nu e vinovat. Dar pentru ca v-a marit Ciobotarica tariful la firma de paza scrieti acum contra lui Ponta.

  • Eronat, stimate domn! Nu e aceeași comisie. Aceea era de Etică. Altă Mărie, clar altă pălărie. Plus că și acea comisie s-a schimbat peste noapte, că foștii membri nu voia să voteze cum dorea Viorel. Dacă citiți ceva, faceți-o consecvent, vă rog! O zi faină vă doresc!

 5. Oare cine dupa 1989 a obtinut un doctorat fara sa „plagieze” ?.Poate sa dea cineva definitia corecta ce inseamna plagiat ?Oare ponta a fost votat pentru ca era doctor in drept? Adica ce legatura are un doctorat luat sau nu in mod corect cu faptul ca a primit votul pentru a reprezenta gorjul in parlament?Cel putin eu l-am votat pe Victor Ponta , nu pe doctorl in drept Victor Ponta si-l voi vota in continuare daca candideaza, sau poate nu -l voi vota, dar nu m-am simtit mintit de el ,pentru ca nu l-am votat nici eu si nici toti votantii lui pentru ca avea titlul de doctor.Am votat un om , nu un titlu.Mai mult ,in perioada cand exista CNLO , SNLO , etc, se numea in argou …Policlinica …banuiti de ce, erau o groaza de doctori ,oameni politici la randul lor sau nu .A pus cineva problema in ce a constat teza lor de doctorat ? Ia verificati sa vedeti cat de multe „optimizari ” ale transportului de carbune sau steril au fost ca titlu la tezele doctorilor din SNLO….Sau altfel spus sa vedem cine are dreptul de a da cu piatra…

 6. BAI PULICA, TU MANANCI CU POLONICUL, CU TE SATURI, MANCAND DOAR CU LINGURA?aLE DRACULUI DE PRAMATII, ASTA PRESA DE O FACETI VOI, XEROXISTILOR?

  • Are sens să mă încarc cu energie negativă, răspunzându-vă așa cum în mod cert meritați? :)) Nu, nu are! Să fiți sănătos! :))

 7. Jean, dar nu cel din Craiova

  In continuarea articolului

  FAPTE: Victor Ponta a ajutat judetul Gorj prin faptul ca reusit sa impuna pe lista de prioritati a CNI constructia centurilor ocolitoare ale orasului Targu-Jiu, a stadionului municipal. Se aude ca a contribuit si la venirea in zona a unor investitori gen DEDEMAN, CITY MALL (cei drept destul de putini)

  FAPTE: Guvernul lui Ponta (bun sau rau) a reusit sa genereze crestere economica prin masurile luate si au fost cateva(scaderea cotei de TVA in general dar si la produsele alimentare, mentinerea cotei unice de impozitare impotriva doctrinei sociale, neimpozitatrea profitului reinvestit, +++++) …….

  Cred ca si o analiza proprie a autorului articolului ar fi bine venita inainte de a fi prea sfatos, spre exemplu: Cati dintre elevi de la liceul unde predati o materie fundamentala au luat BAC-ul? Ar trebui sa va dati demisia????? Ce procent ati luat la alegeri????

  • Mă așteptam să apară reacții la acest articol. Ele sunt binevenite, desigur. 🙂 Să dea Dumnezeu să fie bine, atât îmi și vă doresc! 🙂 Ponta rules, corect? Sau cum zic americanii: rulz! 🙂

 8. Ptr iubitorii de doctorate nemeritate.

  Ptr jeanica si alti lipiți ombilicat de plagy
  Dragilor scăderea TVA a ajutat comercianții nu producătorii si nici consumatorii.Aparent măsură buna dar care a prejudiciat bugetul de stat , de niste bani care oricum sunt furați de cei care au contracte cu statul.Firmele numite investitori in Gorj golesc buzunarele romanilor ei cumpăra cu preturi foarte mici in detrimentul producătorilor si vând cu preturi mari in detrimentul cumpărătorilor, ei nu produc nimic, nici un obiect.Cați vânzători mai sunt la munca din cei angajați in companie.!?Deci nici locurile de munca promise nu sunt.Plagy a mărit pensiile i
  luzoriu ptrca cei care contribuie la bugetul de pensii au fost dați afara din serviciu si pe lângă faptul ca nu mai contribuie la bugetul de pensii vor primi o pensie mult sub cea promisa, si mult sub nivelul care putea fi daca nu se pensiona anticipat.Deci iubitori de plagy sunteți naivi va vindeți votul pe iluzii.ptrca aceste superjafuitori numite dedical si carutar sau cardan nu produc nici macar fum, cum scot termocentralele pe lângă necesara si benefica energie electrica., dar aceștia trebuie înlăturați ca sa aducem energie de afara iar romanii sa plece in pribegie ca sirienii sa aducă valuta pe care bineînțeles o vor fura alții si o vor duce înapoi in băncile tarilor de unde a venit.Apoi vine bancherul mondial si obliga tara sa facă împrumut ca nu are de unde plati dobândă romanilor care au depus bani in bănci străine. Citiți imnul national cu superbul indemn: ,,Deșteptate romane…” Romane nu mai acționa împotriva ta chiar daca ești sarac nu te vinde ptr fasole cu ciolan( oase goale) !Deci extremiștii de dreapta care oriunde in lume sunt evitați voi vreți sa fiți conduși de ei !? E jalnic .

 9. Daca acest domn ne” onoreaza” cu o noua candidatura, propun Prefecturii Gorj ca localitatea Crasna sa devina Moscopole.

 10. pune-ti Gorjeni, nu hahalere, pe listele de parlamentari, ca pe astia din afara judetului ii doare in c..spate de Gorjeni, urmarea fiind ca pleaca copii in alte orase/judete sau in afara tarii, iar astia vin sa candideze ca ii voteaza prostii…, ca le mai da cate o galeata ….in cap la 4 ani…

  • sper ca nu mai vine paonta cu lozinca de fraierit prostii ” mandrii ca suntem romani”, iar el isi facea vacantele prin DUBAI si se opera la spital in TURCIA, pentru ca nu era mandru de romanii lui….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.