Ești din Rovinari? Poți primi 25.000 de EURO! Vezi ce le mai pregătește Filip locuitorilor!

filip-rovinari-1

Primăria Rovinari a început în ultimele luni mai multe proiecte menite să aducă o schimbare în bine locuitorilor din orașul minier. Astfel, autoritățile locale au început deja lucrările legate de modernizarea stației de apă, în același timp avându-se în vedere și extinderea padocului canin din zonă. Cea mai importantă investiției a primăriei este, însă, renovarea a 20 de locuințe ale unor familii nevoiașe din Rovinari, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de primarul Robert Filip.

filip-rovinari-6

„Am început lucrările de modernizare la staţia de apă, igienizarea bazinului de apă şi înlocuirea magistralei de apă în zona cu probleme.
În scurt timp se vor finaliza lucrările iar locuitorii Oraşului Rovinari vor beneficia din nou de apa dorită! Vrem să extindem actualul padoc din oraș pentru a putea strânge de pe străzi câinii comunitari pe care să îi ducă mai apoi în adăpost. Ca în mai toate localitățile, și la Rovinari maidanezii s-au înmulțit, iar actualul adăpost, situat la ieșirea din oraș, are o capacitate de doar 50 de locuri, care sunt, însă, insuficiente în comparație cu numărul mare de câini de pe străzi”, declară Robert Filip, primarul din Rovinari. Noul padoc urmează să adăpostească peste 200 de câini.
De asemenea, autoritățile din Rovinari vor organiza și două campanii de sterilizare a maidanezilor, la care pot participa și cei care dețin câini sau pisici. Campaniile vor fi făcute cu ajutorul clinicii veterinare mobile ce va fi pusă la dispoziție de Asociația Pro Animals.

Startul anului şcolar 2016-2017

Administraţia locală a investit în învăţământul rovinărean, pentru că a dorit să creeze copiilor medii plăcute, medii corespunzătoare pentru desfăşurarea activităţilor şcolare, declară reprezentanții primăriei. „În acest an investim în modernizarea bazelor sportive din incinta Şcolii Generale nr. 1 şi Colegiului „Gheorghe Tătărescu” dar şi în dotările corespunzătoare funcţionării normale a unităţilor de învăţământ. Vom renova, parțial, și baza sportivă CS JIUL ROVINARI 2016 (TRIBUNA)”. Rovinărenii vor beneficia și de Wi-fi gratuit pe bulevardul oraşului Rovinari, ştrand, şi parcul central.

filip-rovinari-2

Ce locuințe din Rovinari vor fi RENOVATE

20 de locuințe ale unor familii nevoiașe din Rovinari vor fi renovate, grație unui proiect pe fonduri europene accesat de primarul Robert Filip. „Am ales 5 case din Vârț și 15 apartamente din oraș, aflate într-o stare destul de precară, pentru a le repara și moderniza.
Beneficiarii sunt oameni săraci cu mulți copii”, spune Filip, primarul din Rovinari.
Acesta anunță că, în scurt timp, vor fi rezolvate cele trei probleme stringente cu care se confruntă localitatea: apa, câinii și curățarea subsolurilor blocurilor.

Șomerii, plătiți cu 800 de lei lunar

„Două sute de șomeri din Rovinari vor fi plătiți cu 800 de lei pe lună pentru a merge la cursuri de formare profesională. Acţiunea face parte dintr-un proiect de integrare socială care se va întinde pe durata a trei luni. În plus, cursanţii vor putea pune bazele propriei afaceri. Este un proiect european. Sunt cursuri pe diferite meserii, după care 10% din aceşti oameni vor primi un proiect de 25.000 de euro”, a comentat primarul Robert Filip, convins că acest proiect european va avea un succes uriaş. „O să terminăm aceste lucruri, o să mai facem şi altele pe fonduri. Important e că dăm salarii la 200 de oameni prin implementarea acestui proiect”, a mai declarat Robert Filip. Modernizăm şi piaţa, este vorba de lucrări de schimbare a acoperişului, dar şi de un proiect prin care dorim ca întreg spaţiul de acolo să îl închidem şi astfel să îl facem util şi pe timpul rece. Vom avea o piaţă frumoasă, modernă”, a comentat Robert. În oraşul Rovinari se lucrează intens în această perioadă în care vremea permite executarea unor lucrări de reparaţii şi modernizare. „Am bitumat sensul giratoriu, intrarea în oraş a fost cosmetizată, am vrut să-i dăm o nouă înfăţişare. Ne ocupăm şi de plombarea anumitor străzi care necesită rapid cosmetizarea lor”, a declarat primarul Robert Filip.

filip-rovinari-4

Ce se mai întâmplă în Rovinari

Oraşul Rovinari va avea un parc nou, un proiect spectaculos ce se ridică la circa 4 milioane de euro. „Pe amplasamentul fostului depozit de cărbune avem de gând să facem un parc de câteva hectare, o adevărată oază verde.
Este un proiect de anvergură care se ridică la aproape patru milioane de euro. Va fi un parc pentru toată lumea, un parc unde şi cei care practică sporturi extreme să aibă propriul spaţiu unde să se desfăşoare. Cu această ocazie vom acoperi, izola, acea bandă de cărbune, şi astfel se va reduce şi zgomotul ce vine spre oraş”. De asemenea, Filip jr. şi-a propus ca în cel mai scurt timp să schimbe şi mai mult faţa oraşului. „Avem un proiect de 200 de mii de euro prin care o să renovăm locuinţele sociale. În plus vom construi şi două blocuri ANL pe bulevardul oraşului. Vor fi 40 de locuinţe, deja aveam peste 70 de cereri pentru locuinţe din partea cetăţenilor”, a mai punctat Robert Filip.
Tot peste câteva zile, vor fi demarate în Rovinari şi lucrările de renovare a bazei sportive de la liceu, dar şi betonarea străzii de lângă parc, pe o distanţă de 300 metri. „Şi baza sportivă, dar şi strada respectivă sunt într-o stare deplorabilă, aşa că necesită intervenţia cât mai rapidă a noastră”, a mai declarat Robert Filip.

 

Cui îi mulțumește

filip-rovinari-3
Robert Filip: Mulțumim domnului Dr. Karl H. Koch, fundației Raza Speranței și domnului președinte Constantin Trufaș pentru actul de donație care l-au făcut necondiționat pentru Spitalul din Rovinari și pentru orașul nostru. Cu ajutorul fundației Raza Speranței vom renova și mobila Spitalul Sfântul Ștefan parțial, vom amenaja 3 apartamente ale unor persoane cu probleme sociale și vom pune la dispoziție o locație pentru a înființa un cămin de bătrâni și o cantină socială. Aș vrea să menționez că toate aceste lucruri sunt acte caritabile și ne-au costat doar un titlu de cetățean de onoare oferit domnului Dr. Karl H. Koch printr-o hotărâre de consiliu local, la care unii consilieri n-au participat, că nu se plătește…
PS. În slujba cetățeanului… (mai este puțin și vin alegerile), a postat primarul din Rovinari, pe facebook.

loading...
Loading...

Citește și

Ai cumpărat ASTA din LIDL? Conține SALMONELLA!

Producătorul austriac Estyria Naturprodukte GmbH recheamă preventiv produsul ”Golden Sun Bio Organic Cereale Amaranth, 500g”, …

5 comentarii

  1. Si ,eu mi-aș dori un Servici si o casa unde sa.pot fi.impreuna.cu copiii mei…dar nu sunt posibilități …puteți să mă ajutați intrun fel? Mulțumesc

  2. Bl , bla , bla … Vorbe , vorbe . Promite ca nu-l doare gura !

  3. negrici felicia

    domnule primar sunt f bolnava unii din angajati dumneavoastra stiu situatia de pe timpul tatalui dumneavoastra as vrea sa va intreb nu pot beneficia de un ajutor de la dumneavoastra ?am diabet dar f multe complicatii am incercat sa pot lucra daar nu pot deoarece trebuie sa fiu insotita nu pot merge singura pe drum de curand mi s-a descoperit si o ateroscleroza in plagi si sunt f ametita nu pot pleca neinsotita.nu pot beneficia de nimic stau cu chirie am apelat pentru o locuinta sociala dar nu sunt cu baie in casa eu fiind asa si avand complicatii renale pe langa multe multe altele precum cardiace de ficat,circulatie etcas astepta un raspuns de la dumneavoastra si va MULTUMESC MULT

  4. Iar incepeti cu promisiuni Bl.R1 trebuia sa fie anvelopat si curatat subsolul de 3 ani,a-ti dat gauri in structura blocului pe toata raza parterului sa scoateti mizeria din subsol si nimic asa au ramas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *