Expoziție națională INEDITĂ la Muzeul de Artă

egografie

Joi, 23 iunie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, are loc vernisajul ediției a VII-a a expoziției naționale de arte vizuale „EGOgrafie”. Curatori acestei expoziții sunt Cristina Cioplea și Dorina Cioplea.

Potrivit curatorilor, ajunsă la a șaptea ediție, EGOgrafie vă propune un amplu proiect național de introspecție și de autodefinire menit să contribuie la o exprimare de tip confesiv. „Acest drum inițiatic este clar orientat spre interior, publicul fiind invitat să privească lucrările ca pe niște oglinzi către sine, către o lume interioară exteriorizată într-un mod calculat sau spontan, depinde de caz. Universul stilistic al acestei manifestări artistice este cât se poate de diversificat, publicul având posibilitatea să vizioneze o serie de modalități de exprimare artistică și să reflecteze în liniște despre sine și despre esența lucrurilor înțelese într-un mod total de către artiști și exprimate atât de poetic, într-un altfel de autoportret”, a spus curatorul Cristina Cioplea. „EGOgrafia, EGOgrafierea, desenarea/schițarea sinelui sunt, probabil, cele mai intime teme artistice pe care le-ar putea aborda cineva, indiferent de tehnică. Lucrările din această expoziție sunt atât de diferite tocmai pentru că artiștii sunt foarte diferiți, iar trăirile lor sunt autentice. S-au dezbrăcat de canoane, de limite impuse și autoimpuse și au venit la EGOgrafie cu lucrări sincere”, a declarat Dorina Cioplea.

loading...

Citește și

Vezi ce se ÎNTÂMPLĂ cu podul de la Turcinești și cât timp va mai fi ÎNCHIS!

Podul de la Turcinești este în administrarea Consiliului Judeţean Gorj iar în prima zi de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.