vineri , 20 octombrie 2017 - 6:33

Expoziție națională INEDITĂ la Muzeul de Artă

egografie

Joi, 23 iunie, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, are loc vernisajul ediției a VII-a a expoziției naționale de arte vizuale „EGOgrafie”. Curatori acestei expoziții sunt Cristina Cioplea și Dorina Cioplea.

Potrivit curatorilor, ajunsă la a șaptea ediție, EGOgrafie vă propune un amplu proiect național de introspecție și de autodefinire menit să contribuie la o exprimare de tip confesiv. „Acest drum inițiatic este clar orientat spre interior, publicul fiind invitat să privească lucrările ca pe niște oglinzi către sine, către o lume interioară exteriorizată într-un mod calculat sau spontan, depinde de caz. Universul stilistic al acestei manifestări artistice este cât se poate de diversificat, publicul având posibilitatea să vizioneze o serie de modalități de exprimare artistică și să reflecteze în liniște despre sine și despre esența lucrurilor înțelese într-un mod total de către artiști și exprimate atât de poetic, într-un altfel de autoportret”, a spus curatorul Cristina Cioplea. „EGOgrafia, EGOgrafierea, desenarea/schițarea sinelui sunt, probabil, cele mai intime teme artistice pe care le-ar putea aborda cineva, indiferent de tehnică. Lucrările din această expoziție sunt atât de diferite tocmai pentru că artiștii sunt foarte diferiți, iar trăirile lor sunt autentice. S-au dezbrăcat de canoane, de limite impuse și autoimpuse și au venit la EGOgrafie cu lucrări sincere”, a declarat Dorina Cioplea.

loading...
Loading...

Citește și

Deținuții care au avut condiţii proaste în Penitenciarul Târgu-Jiu AU PLECAT ACASĂ

Legea privind recursul compensatoriu, care prevede ca deţinuţii care nu au beneficiat de condiţii bune …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.