Externalizare-vindere a unei termocentrale a CE Oltenia

termo

În iunie s-a vorbit despre planul de eficientizare al CE Oltenia, în care erau prevăzute măsurile de reorganizare: închiderea unor perimetre, externalizarea unor activități.
Un aspect interesant este că intenţia CEO menţionată în planul de eficientizare şi reorganizare era de a vinde termocentrala Chişcani. Numai că, ulterior, adică la ultima şedinţă a Directoratului companiei, s-a propus externalizarea acestei termocentrale. Propunerea nu a primit aviz din partea membrilor acestui for deşi menţinerea în cadrul CE Oltenia a termocentralei Chişcani aduce deservicii financiare societăţii.

Măsuri

Iată câteva din măsurile pe care CEO se obligase să le ia în planul de restructurare: „reducerea activității de exploatare a cărbunelui și de producere a energiei electrice, în anul 2016, se va realiza prin: închiderea perimetrului minier aferent Sector Seciuri; închiderea perimetrului minier aferent Sector Peșteana Sud din cadrul UMC Peșteana; închiderea Sectorului de subteran Tehomir; trecerea în conservare a perimetrului minier aferent UMC Husnicioara; valorificarea termocentralei Chiscani, prin vânzare prin licitație publică cu strigare. Are 2 grupuri cu o capacitate de 227 MW, respectiv 210 MW, care respectă condițiile de mediu; externalizarea activității de prevenire stins incendii începând cu data de 01.08.2016; externalizarea activității de vulcanizări de la nivelul Diviziei Miniere începând cu 01.04.2017”.

Schimbare de plan

În cazul carierei Husnicioara, CE Oltenia şi-a revizuit planul. Cărbunele de la Husnicioara urmează să fie folosit la termocentralele CEO, existând o problemă acută în cazul celorlalte cariere ale companiei, şi anume, lipsa frontului de lucru. Husnicioara nu se confruntă cu dificultăţile generate de modul greoi în care se fac exproprierile, iar conservarea acestei cariere a fost amânată pentru o dată necunoscută.
loading...
Loading...

Citește și

Când se va ÎNCHEIA un ACT ADIŢIONAL pentru salarizare în CE Oltenia!

Negocierile pentru noul CCM în CE Oltenia sunt practic încheiate. Noul contract va fi valabil …

Un comentariu

  1. Vanzarea termocentralei Chiscani,nu este posibila,datorita unui calcul politic josnic.Un eventual cumparator,care stie sa produca si sa vanda energie electrica,ar putea sa faca mult mai mult profit decat toate toate termocentralele din CEO.Mai mult,aceasta minitermocentrala este ideala pt.testarea unor ecipamente noi,de catre specialistii in cercetare si proiectare ai firmei cumparatoare,specialisti pe care CEO nu-i are,acestia fiind inlocuiti cu servanti ai partidului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *