Facebook a fost dată în judecată într-un caz de TERORISM

Rude ale unor victime israeliene şi americane în urma atacurilor palestiniene au demarat luni la New York o acţiune în justiţie împotriva reţelei de socializare Facebook, pe motivul că aceasta din urmă este folosită şi de gruparea islamistă Hamas, a anunţat ONG-ul israelian Shurat Hadin, citat de AFP.

Demersul judiciar a fost iniţiat de respectivul ONG în numele familiilor a patru cetăţeni israelo-americani şi a unui american ucişi în valul de atentate produse de la începutul lunii octombrie în teritoriile palestiniene, la Ierusalim şi în Israel. Conform AFP, în urma acestor atentate au murit 214 palestinieni, 34 israelieni, doi americani şi câte un eritreean şi un sudanez. Conform autorităţilor israeliene, majoritatea palestinienilor ucişi sunt autorii atacurilor.

Reclamanţii solicită despăgubiri în valoare de un miliard de dolari, invocând faptul că Facebook îşi pune platforma de comunicare la dispoziţia grupării Hamas şi ar încălca astfel legea antiteroristă americană, ce interzice societăţilor americane să ‘ofere sprijin material grupurilor considerate teroriste’.

Conform directoarei ONG-ului israelian, Nitsana Darshan-Leitner, obiectivul demersului judiciar este de o obliga Facebook să-şi înăsprească regulile ce privesc mesajele prin care palestinienii ‘incită’ la violenţă.

Sursa: Stiripesurse.ro

loading...
Loading...

Citește și

Foto: Fiul unui polițist gorjean, ucis la datorie, angajat la IPJ Gorj!

IPJ Gorj: Povestea începe în urmă cu câțiva ani, atunci când, gândul de a se …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *