FACI asta în casa ta? Vei fi AMENDAT cu 40.000 de lei!

Românii își renovează casele pe “barba lor”, cu riscul unei amenzi de 40.000 de lei: TRASEUL LEGAL, de la aviz, la verificator de proiect.

Renovările făcute în casă fără autorizație de construcție pot aduce, din această vară, amenzi de până la 40.000 de lei, în urma intrării în vigoare a legii 163 din 2016. Pentru a afla ce lucrări poate executa un om obișnuit în propriul apartament și pentru ce intervenții este necesară o autorizație, Vocea.biz a stat de vorbă cu inspectorul și purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC), Octavian Brener.

Potrivit specialistului, lucrările minore, precum zugrăvelile sau montarea de gresie, faianță, parchet nu au nevoie de autorizații decât în câteva cazuri speciale. ”Zugrăvelile, vopsitoriile, gresia, faianța, ceea ce noi numim placări nu necesită autorizație de construcție. Dar, înainte să facă aceste lucrări, Legea 50 din 1991 spune că omul trebuie să vadă dacă locuiește în zonă protejată. Nu vorbesc de monumentele istorice, unde nu poți să bați un cui fără autorizație. Vorbim de zonele protejate”, spune Octavian Brener.

Renovări în casă fără autorizație

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu violent într-o pădure! 175 de oameni intervin – pericol de EXPLOZIE!

Peste 175 de pompieri, padurari si voluntari intervin, duminica, in localitatea Asau, judetul Bacau, pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *