vineri , 24 noiembrie 2017 - 18:25

Fără internet pe telefon în România! Ce se întâmplă cu abonamentele

Senatorii au respins, miercuri, proiectul de lege care obligă operatorii de telefonie să asigure lunar fiecărui client, indiferent de tipul de abonament, cel puțin jumătate de gigabyte de trafic de internet pe telefonul mobil. Guvernul se opune acestui proiect, iar Consiliul Legislativ a avertizat că el contravine libertății economice garantate de Constituție. Decizia finală aparține deputaților.

Profit.ro a relatat, în luna aprilie, că un grup numeros de parlamentari, din toate partidele, au inițiat un proiect de lege care prevede că operatorii de telefonie mobilă asigură tuturor clienților lor, în mod gratuit, un pachet minim lunar de 500 MB trafic de internet pe mobil”.

Autoritățile administrației publice, locale sau centrale, și orice alte instituții publice ar fi obligate la rândul lor să asigure acces gratuit și permanent la internet cetățenilor. În cazul acestor conexiuni, dimensiunea benzii asigurate va trebui să fie de cel puțin 50 MB pe secundă.

Inițiatorii legii prevăd, totodată, că „restaurantele, terasele, barurile, discotecile și oricare alte tipuri de unități de alimentație publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul și perimetrul fiecărei clădiri deținute de acestea”.

Mai multe, aicihttp://www.profit.ro/stiri/social/visul-internetului-gratuit-incepe-sa-se-naruie-senatul-respinge-proiectul-care-obliga-operatorii-de-telefonie-si-autoritatile-sa-asigure-internet-gratuit-15582853

loading...
Loading...

Citește și

Un bătrân a murit înecat cu o bucată de covrig. Incidentul, petrecut în fața Tribunalului

Un bătrân de 71 de ani a murit înecat, vineri, cu o bucată din covrigul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza.